miercuri, 10 februarie 2016

Statul vrea sa"marite" CFR Marfa

Statul se apuca de o nou restructurare la CFR Marfa. A cata? Nici el, statul, nu mai stie, daramite eu! De data aceasta, zic guvernanti, ca un plan intocmit de o firma de consultanta si spera ca in 2017 compania sa fie intr-o stare suficient de buna astfel incat sa poata fi scoasa la "maritat". La naiba ! Pai, daca starea societati se imbunatateste, de ce-o mai privatizezi. A, uitasi ca astia-s tehnocrati liberali si spaga(comisionul) il iau cu dreapta, ca-s de dreapta. Pai, nu!



Cica, zic cei de la digi24.ro, la finalul lunii trecute, CFR SA, compania care are in administre infrastructura feroviara i-ar fi blocat conturile pentru o datorie de aproape 450 de milioane de lei.

De asemenea, vanzarea CFR Marfa este ceruta tot mai insistent de catre Bruxelles, care in urma cu trei ani a fost de acord si cu o curatare a companiei de datorii, in valoare de 1,7 miliarde de lei, in vederea privatizării.
Pai, ce credeati ca marii investitorii a ia cu datori. O vor "fata mare".


„Acel ok dat de Comisia Europeană nu mai este valabil în acest moment. Am avut solicitări de la DG Competition despre acea ştergere de datorii, conversie de acţiuni cum a fost de fapt. Ei au considerat că aceasta a fost o formă de ajutor de stat. Ei pun o presiune şi mai mare pe continuarea procesului de privatizare", a explicat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.


CFR Marfa trebuie restructurata si adusă pe profit, spune ministrul Habarnist al Transporturilor, care desigur, executa si el un ordin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu