marți, 22 decembrie 2015

Romănii, au prins gustul mişcării

Romănii au început să prindă din ce în ce mai mult gustul mişcării pe două roţi ?

Amatorii se plimbă cu bicicleta prin parcuri sau pe trotuare, şoselele fiind mai mult pentru amatorii de adrenalină, din cauza traficului aglomerat şi lipsei pistelor speciale. Administraţiile locale au demarat, însă, mai multe proiecte prin care promit că vor amenaja piste pentru biciclişti şi vor facilita acest tip de activitate fizică.
În Mamaia, spre exemplu, deja au fost făcute piste de-a lungul întregii faleze, în parcuri au fost marcate şi, se pare că, în curând, vor fi amenajate şi în municipiul Constanţa. Pista din Mamaia se întinde pe toată lungimea falezei, iar ea se va uni, anul viitor, cu o pistă care va porni din centrul Constanţei.

De asemenea, tot edilul Constanţei a anunţat, recent, că o altă pistă, de 20 de kilometri, va fi realizată din centrul oraşului până pe digul de larg din Portul Constanţa. Practic, bicicliştii vor putea intra gratuit în port, printr-un protocol încheiat între Primăria Constanţa şi Administraţia Portului, şi vor merge de-a lungul digului, până în dana de pasageri.
Pista va pleca din parcul primăriei şi se pare că va fi gata în mai puţin de două săptămâni. De asemenea, dincolo de staţiunea Mamaia, spre Năvodari, va fi încă o pistă pentru ciclişti. Acolo se lucrează, în prezent, la lărgirea şoselei şi, la final, va fi marcat şi culoarul pentru amatorii de mersul pe două roţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu