marți, 3 noiembrie 2015

Un om care nu se iubeste pe sine, nu te poate iubi nici pe tine.

Un om care nu se iubeste pe sine, nu te poate iubi nici pe tine. Un om care nu se respecta, care nu se pretuieste, care nu traieste constient de sine insusi la fiecare pas din viata sa, nu are ce sa iti ofere. Iar ceea ce iti da, o face cu dorinta constienta sau inconstienta ca sa fie rasplatit pentru asta.
Cand ofera din ceea ce si lui ii lipseste, va ramane cu un gol si mai mare, astfel ca va dori ca tu sa ii umpli acel gol. Daca nu o poti face, va simti durere si va recurge la orice mijloc (manipulare, santaj emotional, disperare) ca sa te determine sa ii dai ceea ce a investit in tine.

Daruirea neconditionata este apanajul unui om bogat in interior, iar pentru el nu este nici compromis, nici sacrificiu sa ofere din preaplinul sau. Un om care se iubeste, se respecta si se pretuieste pe sine insusi daruieste pentru ca are, pentru ca poate si pentru ca nu simte ca pierde ceva cand ofera din bogatia sa interioara.
Un om poate sa iti ofere, fara sa aiba niciun interes ulterior, doar atunci cand iti da din preaplinul sau. Astfel, atunci cand cineva iti spune "te iubesc mai mult ca pe mine insumi", sa fii atent la ceea ce asteapta de fapt de la tine. Daca primesti daruri de la un om "nevoias", asteapta-te la nota de plata.
Iubirea, respectul, pretuirea altora sunt o extensie a felului in care ne raportam la noi insine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu