duminică, 15 noiembrie 2015

Sfaturi pentru cumparaturi

1. Cumpara produse locale:

Intreaba-te ce distanta strabate mancarea pe care o cumperi inainte de a ajunge la tine in farfurie? Oricand este posibil, cumpara produse locale, de sezon, care nu au strabatut jumatate de glob ca sa ajunga aici!
Si, daca alegi produse din zone indepartate, asigura-te macar ca acestea au fost transportate pe mare si nu cu avionul, pentru a reduce amprenta de carbon.

2. Cumpara alimente de sezon:


Fructele si legumele produse in sezonul lor normal necesita mai putine resurse (de apa, caldura, carburanti, energie elctrica) pentru a fi produse decat aceleasi fructe sau legume crescute in alta perioada a anului. Cauta calendarul legumelor si fructelor din Romania si incearca sa consumi fructele si legumele la timpul lor.

3. Cumpara atat cat mananci:

Risipim foarte multa mancare! La nivel global, jumatate din mancarea produsa ajunge la groapa de gunoi. Este o risipa incredibila de resurse, rezulta nu numai din productia mancarii, ci si din transport, procesare si inmagazinare.
Redu pungile si ambalajele. Lucrurile de care ai nevoie cu adevarat se afla inauntru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu