duminică, 18 octombrie 2015

Un primar fara minte


Intr- o comuna din tara, excelenta sa primarul si-a stricat masina din cauza gropilor de pe sosea. Ce credeti ca a facut? A chemat posturile tv ( dupa cum a vazut el ca face DNA-ul ) mobilizand satenii sa planteze salcami in gropi. Dar, un reporter, un taran cu minte nu-i putea spune: mai nea cutare, nu ar fi mai bine sa punem noi niste pietris in gropile existente ? 
Nu stiu cine este de vina: consiliul judetean, guvernul, ONU, UE, NATO, dar se puteau ajuta si singuri. Dupa cum spunea J.Kenedy: voi ce a-ti facut pentru tara?
Stiu un sat asezat la baza unei terase, dupa un viscol drumul spre sosea, gara sau satele vecine se introiena. Zapada ajungea la de 3-4 m. Cand se oprea viscolul satenii se strigau unii pe altii si ieseau la dezepazirea drumului.

Si, mai stiu de la bunicul meu, ca pe vremuri in oras s-au construit niste cazemate. Dupa teminarea lor, drumurile din oras erau praf. Nu au reclamat la guvern, au iesit cu totii , cu carute, cu lopata si au astupat gaurile. Acum toti vor parca sa aduga in prim-plan proverbul romanesc: "Pică pară mălăiaţă în gura lui Nătăfleaţă"






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu