vineri, 17 iulie 2015

Greg van Avermaet, victorie in etapa a 13-a din Turul Frantei

Greg van Avermaet (BMC) a obtinut azi cea mai mare victorie din cariera, invingându-l pe Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), in sprintul de la final.
Cu o lungime de 198,5 kilometri, runda a 13-a de azi, din Turul Frantei, dintre Muret si Rodez, a avut trei catarari usoare, finalul fiind in ascensiune, cu o panta de 10%.
Alexandre Geniez (FDJ), Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Cyril Gautier (Europcar), Nathan Haas (Cannondale-Garmin), Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo) si Pierre-Luc Périchon (Bretagne-Séché Environnement) au fost cei sase care au incercat sa câstige etapa, dupa o evadare.

Din nefericire pentru ei, plutonul i-a prins cu 350 de metri inainte de final, unde Greg van Avermaet (BMC) si Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) s-au duelat umar la umar, roata la roata. Belgianul, s-a dovedit a fi mai puternic in fata lui Sagan, cel care a declansat cam repede sprintul, in opinia mea, si nu a mai putut tine ritmul pana la final.
Greg van Avermaet a reusit astfel a doua sa victorie intr-un mare tur din cariera, dupa cea obtinuta in Turul Spaniei, in 2008.
Sagan isi pastreaza tricoul verde, dupa ce a reusit sa se claseze pentru a cincea oara pe podium in acest Tur al Frantei si pentru a patra oara pe locul secund!
Favoritii au venit impreuna in primii 15 rutieri, iar distanta intre primii 10 a ramas neschimbata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu