vineri, 19 iunie 2015

Prioritizare, focalizare si perseverenta

Majoritatea oamenilor nu-si ating obiectivele pentru ca nu isi focalizeaza atentia pe ceea ce isi doresc cu adevarat.
Fie nu-si stabilesc clar ce vor, fie nu-si fac un plan de care sa se tina, fie au un plan insa permit distractiilor de moment sau altor oameni sa ii abata de la obiectivele lor.
Daca ai un vis, transpune-l intr-un plan concret, pe pasi, pe zile si ore si tine-te de el. Nu le permite altora sau evenimentelor sa te distraga de la obiectivul tau, ci gandeste in acest fel - "acest lucru ma apropie sau ma indeparteaza de planul meu?", "daca ies acum la suc cu prietenii mei ma voi apropia sau ma voi indeparta de obiectivul meu?", "daca dau din timpul si energia mea altor oameni sau lucruri care imi distrag atentia, asta ma ajuta sau ma impiedica sa imi ating visul?"


Pentru ca un vis sa se materializeze si sa devina realitate, trebuie sa fie mereu prioritatea ta numarul 1. Daca este doar o optiune, ceva ce faci cand nu mai ai altceva de facut, el nu va deveni niciodata realitate.
Prioritizare, focalizare, perseverenta - acestea sunt cuvintele cheie pentru ca orice vis pe care il ai sa devina realitate. Succes!

Sursa: Ursula

5 comentarii:

 1. Mi-a spus canva un sociolog, daca ai un ţel in viata, t-il propui, de ex, sa il atingi in 5 ani. Atunci incepi sa iti programezi ce trebuie sa faci in fiecare an, incepand cu prezentul, ca sa-ti atingi ţelul. Povestea asta o scrii pe hartie, incepand cu ţelul si dupa aia 4, 3 2, 1 ani, deci de la ţel in jos, pana la prezent. Asa poti evita si starea de panica si te poti mai bine concentra la ce e acum de facut, ca poimaine sa iti atingi ţelul, simplu. Banui insa ca pt asta trebuie iesit din zona de confort si asta inseamna autodisciplina, perseverenta, consecventa.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mi-a spus canva un sociolog, daca ai un ţel in viata, t-il propui, de ex, sa il atingi in 5 ani. Atunci incepi sa iti programezi ce trebuie sa faci in fiecare an, incepand cu prezentul, ca sa-ti atingi ţelul. Povestea asta o scrii pe hartie, incepand cu ţelul si dupa aia 4, 3 2, 1 ani, deci de la ţel in jos, pana la prezent. Asa poti evita si starea de panica si te poti mai bine concentra la ce e acum de facut, ca poimaine sa iti atingi ţelul, simplu. Banui insa ca pt asta trebuie iesit din zona de confort si asta inseamna autodisciplina, perseverenta, consecventa.

  RăspundețiȘtergere
 3. Credem ca avansam spre un tel sau altul, uitand ca in realitate nu avansam decat spre telul ultim, adica spre falimentul tuturor telurilor.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Se mai intampla sa si gresim

   Ștergere