luni, 8 iunie 2015

Mircea Cotul, doctorul care salveaza inimi

Interviu inedit cu Mircea Cotul, doctorul care salveaza inimi

Peste o mie de copii se nasc in fiecare an cu inima bolnava. Diagnosticati la timp, micutii pot primi o noua sansa la viata intr-unul din putinele centre medicale din Romania unde se trateaza aceste malformatii pediatrice. La Spitalul Monza din Bucuresti, o echipa de profesionisti cu o vasta experienta opereaza de la defecte minore pana la anomalii complicate.
Detalii despre afectiunile inimii, dar si motivul pentru care exista putini medici care le pot trata aflam din interviul realizat de Gabriel Tudor cu seful Sectiei de Chirurgie cardiovasculara pediatrica, doctorul Mircea Cotul.

Gabriel Tudor (Asociatia “Salveaza o inima”): Sunteti chirurg de 25 de ani. Cum ati ales aceasta latura a meseriei? De ce partea pediatrica?

Dr. Mircea Cotul (Spitalul Monza din Bucuresti): Este si o traditie in familie. Tatal meu a fost profesor universitar la Universitatea din Cluj. A fost o provocare, in urma cu aproape 20 de ani, cand s-a ivit ocazia unui program complex de specializare in strainatate, pe durata unui an, care la sfarsit oferea posibilitatea de a obtine un masterat in aceasta latura a chirurgiei cardiace care, in tara noastra, este oarecum inclusa in aceeasi specialitate cu cea a adultului.

...continuarea acestui interviu il gasiti la adresa: http://we.tl/TJdd1sZULX 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu