joi, 5 martie 2015

Iluminatul public cu leduri

Iluminatul public si casnic reprezintă 14% din consumul total de energie electrica din România. "Implementarea unui sistem de iluminat cu leduri va duce la facturi mai mici de energie electrică, sumele economisite putând fi investite în alte sectoare de interes", a declarat Maricel Popa, secretar de stat in Ministerului Economiei, la evenimentul Lighting Industry Forum 2015.

Tot in cadrul acestui eveniment, secretarul de stat a mai spus ca: "Cel mai mare pericol pentru mediul înconjurător îl constituie ignorarea problemelor legate de iluminatul public. Acesta, alături de
iluminatul casnic, reprezintă 14% din consumul total de energie electrică din România, iar implementarea sistemului de iluminat cu leduri va conduce la facturi mai mici de energie electrică. Înlocuirea sistemelor incandescente cu cele eficiente energetic implică însă costuri mari la momentul actual, însă aceste aspecte vor fi rezolvate cu ajutorul firmelor de profil, care au început deja să identifice soluții convenabile de înlocuire. Sumele economisite în factura de energie electrică vor putea fi investite în alte sectoare de interes".

In Romania, dintr-un total de 3.100 de localitati, numai 50% beneficiaza de un sistem de iluminat public.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu