marți, 9 decembrie 2014

Lucruri bune despre care nu vorbeste nimeni...

"Scaderea TVA-ului la pachetele all-inclusive din turismul romanesc de la 24% la 9% a fost una dintre prioritatiile mandatului meu, iar această măsură va avea un impact pozitiv pentru toată industria turistică ", a declarat, azi Florin Jianu, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism pentru Agerpres.
Lucruri bune despre care nu vorbeste nimeni, desigur...reducerea TVA-ului de la 24% la 9% pentru pachetele all-inclusive.

,,Este o măsură salutară cerută de mai mult timp, a fost una dintre prioritățile mandatului meu și iată se realizează. Scăderea TVA la pachetele all-inclusive din turism la 9% are un impact foarte bun pentru tot ce înseamnă dezvoltarea turismului pentru că aproape 500.000 de români au preferat, în 2014, să plece din țară în concediu pentru a beneficia de astfel de servicii. În România, foarte puțini hotelieri ofereau aceste servicii de tip all-inclusive, circa 40 pe litoralul românesc. Încă din primul an de aplicare al TVA de 9% pentru servicii all-inclusive ne propunem ca din cei 500.000 de turiști români care plecau din țară pentru astfel de servicii, să avem circa 200.000 de români care să aleagă litoralul nostru", a declarat Florin Jianu.


Primul-ministru, a anuntat dupa negocierile de azi, de la sediul Guvernului cu Fondul Monetar Internațional si Comisia Europeana, ca partea romana a reusit, cu argumente economice, sa obtina scaderea TVA-ului la pachetele all-inclusive din turism de la 24% la 9%...


,,Este o măsură pentru care m-am luptat de la începutul mandatului și, iată, că iese. Ne așteptăm și la o scădere a prețului pachetelor de acest tip la hotelieri. Această măsură trebuie să se vadă, fără doar și poate, și în buzunarele românilor care vor plăti pentru pachetele all-inclusive. Această măsură înseamnă și o creștere a industriei turistice și pe orizontală, în ceea ce înseamnă servicii de agrement, de exemplu. Dacă în 2010, mai puțin de 10 hoteluri ofereau astfel de servicii pe litoral, în 2013 erau în jur de 40. Cu siguranță, după această decizie și cu o promovare corespunzătoare, mai mulți hotelieri vor alege acest tip de pachete și își vor diversifica programele. Incomingul va avea, de asemenea, de câștigat. Numărul turiștilor străini care vor alege România va crește. Dacă pe primele 11 luni am înregistrat, în condițiile actuale, o creștere de 11% a turiștilor străini, cu siguranță cifra va crește după aplicarea TVA de 9% pentru pachetele all-inclusive', a mai declarat Florin Jianu.

Potrivit premierului, impactul bugetar aferent acestei masuri este de aproximativ 100 milioane lei.
Mai trebuie mentionat un lucru extrem de important. TVA-ul a cresut in 2010 de la 19% la 24% sub guvenarea LIBERALILOR: BOC, PREDOIU, BLAGA et comp.

Sursa: Agerpres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu