marți, 2 decembrie 2014

Ioana Petrescu nu se teme de remaniere

Actualul Ministru de Finante, Ioana Petrescu, a declarat, ieri, ca nu se teme ca si-ar putea pierde postul in urma remanieri guvernamentale anuntate de V. Ponta, ea a mai precizat ca are de finalizat ultima recitificare bugetara din acest an si proiectul de buget pe anul 2015.

 Ioana Petrescu a declarat pentru RomaniaTV: "Nu, cu siguranţă nu. Sunt aici să-mi fac treaba până la capăt şi vom continua să definitivăm rectificarea bugetară, bugetul pe 2015 şi ne vedem de treabă în continuare."
Ioana Petrescu, prezenta la parada militara din Piata Constitutiei, s-a aratat preocupata de bugetul destinat sectorului apararii pentru anul viitor.
"Ştiu că este extrem de important să mărim cheltuielile militare şi unul dintre punctele de discuţie cu FMI şi Comisia Europeană va fi să avem un plus din PIB de 0,3% pentru armată şi să punem acest procent peste deficit, aşa cum s-a votat în Ecofin în urmă cu câteva luni (...) Situaţia din Ucraina presupune cheltuieli în plus: cheltuielile legate de comandamentul NATO şi de toate angajamentele României luate la în Ţara Galilor", a declarat ministrul finantelor.

La summitul NATO desfasurat in Tara Galilor, Romania si-a luat angajamentul sa implementeze pentru anul 2015 bugetul negociat la aderare in NATO, si anume, sa aloce cel putin 2% din PIB pentru cheltuielile de aparare.


Sursa foto: RomaniaTv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu