vineri, 12 decembrie 2014

Hotel, pensiune, lenjerii..

Eu, mai mereu am preferat sa ma cazez la o pensiune in detrimentul unui hotel. Prefer o pensiune mai frumoasa, mai retrasa decat un hotel, in centrul unui oras, care de multe ori este aglomerat. Mai bine ma cazez intr-o pensiune a unui particular, decat sa dau bani aiurea la un hotel. Este mai frumos asa. Cand pleci intr-un concediu nu prea ai chef sa stai intr-un hotelul din oras, preferi linistea si relaxarea dintr-o pensiune.
Acum, este adevarat ca serviciile pe care le ofera un hotel, nu ti le poate oferi o pensiune, indiferent de eforturile pe car le depune gazda. Dar, cu toate acestea confortul oferit intr-o pensiune este unul normal, iar oamenii locului se comporta normal cu tine, ca si oaspete care le treci pragul pensiunii.


Intr-o pensiune, ca si intr-un hotel conteaza foarte mult sa fie lenjeria schimbata in fiecare zi: prosoapele, lenjeria de pat. Conteaza, de asemenea curatenia si mancarea care iti este servita. De multe ori mancarea dintr-o pensiune este cu mult mai buna si mai sanatoasa decat la un hotel scump. Oamenii din pensiune fac tot ceea ce tin de ei, ca tu, ca si oaspete al lor, sa te simti bine si sa revii in pensiunea lor, cu drag...
Cand mergem in strainatate, probabil vom alege sa ne cazam la un hotel, deoarece ne este mai usor sa facem o rezervare. Nu poti pleca, nici macar in Bulgaria, intr-o minivacanta fara sa ai facuta o rezervare. Nu iti poti permite sa mergi pana acolo si odata ajuns acolo sa constati ca nu sunt locuri libere in care sa te poti caza. Este o pierdere de timp si de bani. Daca esti pus intr-o asemenea situatie va trebui timp si nervi intinsi la maxim pentru a gasi un loc de cazare.
Chiar daca esti foarte ocupat, nu iti poti permite sa pleci in vacanta, in plin sezon fara sa ai facuta o rezervare, indiferent de optiunea pe care o alegi, ca-i la o pensiune, sau ca-i la un hotel. Poate ca sunt si astfel de persoane care aleg sa fie totul spontan. Isi aleg locul unde vor sa-si petreaca vacanta si rezolva cand ajung la destinatie. Persoane care merg intr-o excursie fara sa stea prea mult pe ganduri, dar si calitatea locului de cazare poate fi una mai slaba, in asemenea conditi.
Atunci cand esti tanar poate este frumos sa procedezi asa. Tanar, aventurier nu iti pasa, poti dormi si pe plaja , la o adica, deoarece nu iti doresti confort, siguranta si calitate. La mare se intampla des, asa ceva, cu tineri care dorm pe plaja. Poate ca unora le si place asa ceva. Le considera cele mai frumoase excursii. Nu isi consuma timpul pentru a-si face o rezervare cu saptamani inainte, negociaza pe loc si daca nu gasesc ce isi doresc, nu-i nimic...opteaza pentru "cazarea pe plaja!". Poate, unii nu isi permit sa aleaga un loc de cazare.
Anul trecut in vara, pe litoralul nostru , am vazut un asemenea grup de tineri, care se cazase pe plaja! Si, erau extrem de fericiti.
Acum, daca va intrebati de unde isi cumpara administratorii de pensiuni si hoteluri lenjeria, eu va dau raspunsul. Am gasit un site special cu: lenjerii-hotel Romania, pentru cei care se ocupa cu aprovizonarea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu