sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Studii geotehnice

In momentul in care ne hotaram sa construim ceva...si, ma refer la o lucrare mai mare de exemplu o casa sau o fantana care sa-ti rezolve problema apei pentru gradina care o ai la tara este bine sa stim pe ce sol urmeaza sa construim, in ce sol urmeaza sa foram. De ce? Pentru ca nimeni nu isi doreste sa faca sape pentru o fundatie si sa de-a de apa sau dupa ce ridica zidurile acestea sa se scufunde. Asta se poate intampla...de fapt sunt multi cei care au intampinat asemenea probleme, deoarece nu au facut testele necesare.
Daca vrei ca lucrarea sa nu iti creeze problemele mentionate mai sus, ai nevoie de anumite teste trebuie pentru care trebuie sa apelezi la o firma serioasa, ca www.hidrogeotesting.ro. Da, stiti ca este extrem de important ca acel sete de teste sa fie executate asa cum trebuie, deoarece rezultatele lor te vor ajuta in luarea deciziilor.

Daca suntem in situatia de a construi o cladire mare, pe mai multe etaje, greutatea ei va fi una pe masura si studiile geotehnice sunt obligatorii. trebuie stiut daca sol va rezista. Este important de aflat care este componenta solului pentru ca cel care va proiecta sa stie ce materiale va recomanda constructorului. Rezistenta unei astfel de cladiri depinde de claritatea studiilor. Altfel problemele care vor aparea pe viitor vor insemna noi cheltuieli.

Am vazut multe constructii noi facute in regie propie care nu au tinut cont de studiile geotehnice sau nici macar nu au efectaut asa ceva si, dupa o anumita perioada a inceput sa le crape peretii datorita traficului greu din apropiere sau a pamantului. Tasarea pamantului nefiind una corespunzatoare.

Este important sa ti cont de sfaturile proiectantului, daca executia lucrari se face in regie proprie, nu cu ajutorul unei firme specializate. Proiectantul te poate sfatui, te va ajuta. Acesta e unul din motivele care au dus la construirea unor case urate, respingatoare din punct de vedere al design-ului. Sunt multe case mari, construite cu costuri la fel de mari, culori prost alese si design urat. Asta se intampla cu multi din cei care au bani dar nu au gusturi si nici nu apeleaza la un proiectant, fac de capul lor. Cred ca le stiu pe toate. Despre structura de rezistenta a acelor cladiri nici nu vreau sa ma gandesc...

La mine in oras, ca si in altele s-a construit mult si de multe ori urat, inghesuit. Personal imi plac casele simple, aerisite cu spatiu verde de jur imprejur.

Asa consider ca ar trebui sa se construiasca. Pe internet sunt destule modele de design care pot fi usor puse in practica. Dar, nu trebuiesc studiile geotehnice, de care au mentionat la inceputul articolului.
Daca dispunem de bani si dorim sa construim ceva, nu trebuie sa neglijem acest aspect, fiind vorba de o investitie pe termen lung.
Eu, zic asa: calitatea inainte de cantitate! Poate ca unii consider ca as gresi, poate altii nu!

Din blogosfera romaneasca va doresc s-aveti o zi frumoasa:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu