marți, 26 august 2014

Unde suntem?

Unii dintre noi, nascuti mai demult, tin minte ca in societate, la scoala, pe strada, in viata, oamenii erau mai frumosi parca, mai bine inbracati, dar pareau mai prosti si uneori erau chiar mitocani.Deh, erau copii de parinti cu bani. Dar aceasta era societatea, nu era un capat de tara din acest lucru. Dupa 1989 ( dupa ce am trecut prin comunism ), s-a spus ca ne intoarcem de unde am plecat- se spunea ca vine o societate libera si plina de initiativa. Dar parca ceva nu seamana cu ce speram. Poate ca nu toti speram la fel?
Acum, presa, mare parte obedienta politicului, este in "capul" barfelor si spune mereu, copii de bani gata vin la scoala cu masini super scumpe, nu le pasa de scoala.
Sunt unii bogati pentru ca au furat. Ce au facut? Fie au cumparat prea ieftin fie au vandut prea scump deci, la puscarie cu ei ( e parerea lor a obedientilor sistemului, indiferent de cine il conduce!). La o televiziune, se vorbea despre impozite mari puse de stat, iar un om spunea: "cu cat imi pune impozite mai mari, ma ambitionez sa castig mai mult, punandu-mi mintea la contributie."
Ceva parca nu seamana, insa cu societatea libera, orice initiativa, este banuita de FURT. Numai ura indreptata catrei cei cu bani. Parca nu seamana a societate capitalista libera si plina de in intiativa. Sigur, asta este o parere. Daca au gresit sa-i pedepsim lundu-le banii si punandui la munca sa produca altii. In puscarie, daca stau nu produc numic si ii tinem noi. O fi mai bine asa?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu