sâmbătă, 26 iulie 2014

Viata poate fi inteleasa privind in trecut...

"Viata poate fi inteleasa doar privind in trecut, insa trebuie traita privind in viitor."
S. Kiergegaard

In viata treci printr-o sumedenie de experiente, unele te ridica, altele te doboara pe moment, insa important este sa mergi mai departe.

Nu are niciun sens sa traiesti cu mintea in trecut, sa pastrezi in minte suferinta, furie, frustrare, tristete sau sa te tot gandesti cum altfel ai fi putut sa actionezi atunci. Daca ai fi putut, ai fi actionat altfel atunci, insa in acel moment ai facut atat cat ai putut. Nu mai poti sa te intorci in timp si sa schimbi trecutul, asa ca este inutil sa ai fantezii despre asta.


Lasa trecutul acolo unde ii este locul, invata ceea ce ai de invatat si apoi inchide usa si mergi catre noi orizonturi.

Focusarea pe trecut si aducerea lui in prezent te impiedica sa-ti traiesti viata aici si acum, cu privirea catre viitor. Nu mai cara dupa tine poveri inutile, lasa-le in trecut, acolo unde le este locul si paseste cu incredere in noua ta viata.

Gandeste-te cum vrei sa arate viata ta de azi inainte, stabileste-ti niste obiective, fa un plan de actiune si porneste la drum, pas cu pas.

Indiferent cum a fost trecutul tau, poti astazi sa rescrii scenariul vietii tale si sa faci in asa fel incat existenta ta sa arate cu totul diferit de ceea ce ai trait in trecut.

Orice este posibil pentru tine, daca iti dai voie sa te eliberezi de ceea ce nu-ti foloseste si sa pleci, hotarat si cu curaj, catre noi taramuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu