marți, 29 iulie 2014

Cu 500 de euro- o mica ciupercarie

Pentru cei care doresc sa-si inceapa o mica afacere cu ciuperci, trebuie sa stie ca au nevoie de o investitie la inceput de 500 de euro si de un spatiu adecvat. Spatiul poate fi si un beci spatios sau o cladire(anexa) mica, din curte.

O asemenea ciupercarie poate in schimb sa aduca venituri lunare cuprinse intre 1.000 si 1.500 de lei, asta o spune Răzvan Tinca, consultant in acest domeniu. Pe de alta parte, spre deosebire de alte legume care sunt cumparate de la intermediari direct sau de la producatori, acelasi consultant atrage atentia ca cel care cultiva ciuperci  va avea nevoie si de un spatiu destinat depozitare, altfel va fi nevoit sa-si le duca singur recolta la punctele de vanzare.
In privinta anotimpului potrivit pentru inceperea unei afacerii, consultantul zice ca cel mai bine este sa incepi cultivarea lor, toamna, avand in vedere ca vara si iarna sunt temperaturi nefavorabile productiei.

”Alt avantaj al culturii de toamnă este cererea mare de ciuperci în postul Crăciunului. La fel și primăvara, înainte de Paști. Sunt câteva luni în care producția se poate face cu costuri minime și este mai ușor de vândut”, a declarat Răzvan Tinca, pentru revista: agrointel.ro.

Un alt sfat venit din tot din partea consultantului pentru cei care doresc sa se apuce de cultivat ciuperci este acela de a cultiva soiul pleurotus, in locul celui champignon, pe care majoritatea il cultiva si il comercializeaza la noi. 

”La tarabe, am văzut pleurotus cu 9 lei kilogramul, în timp ce pentru champignon se cereau doar 6 lei”,  spune Tinca, pentru agrointel.ro.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu