miercuri, 28 mai 2014

Simona Halep, victorie frumoasa la Roland Garros

Alisa Kleybanova, o jucătoare care a învins cancerul în urmă cu câțiva ani, a fost spulberată de Simona Halep în primul tur de la Roland Garros.

Românca de pe locul 4 în lume câștigase cu un dublu 6-1 precedentul duel cu rusoaica, la Kremlin Cup, în 2013, a cedat tot două game-uri azi, în manșa inaugurală a celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Constănțeanca în vârstă de 22 de ani s-a impus în primul set la zero, în doar 25 de minute, neoferindu-i adversarei nici măcar o minge de break și având un procentaj perfect pe primul serviciu, în timp ce pe al doilea a pierdut doar două mingi din șapte.

În manșa secundă, Simona a zburat pe zgura de pe terenul central de la Paris. Românca a condus cu 5-0, dar s-a relaxat pe final, când rusoaica a reușit să pună două game-uri pe tabelă. Cu toate acestea, după alte 31 de minute de joc, Halep i-a strâns mâna adversarei la fileu. Debutul succint al Simonei la Paris o propulsează, dacă mai era nevoie, pe lista marilor favorite la câștigarea trofeului.
         ”Este pentru prima oară când joc pe arena Philippe Chatrier, dar și pentru prima oară în carieră când nu am avut emoții în primul meci. M-am simțit bine pe teren. A fost un meci bun”, a spus Simona, după meci.
”Am jucat o finală la Madrid, cea mai importantă din cariera mea, însă aici este un turneu de Grand Slam, toate meciurile sunt mai grele. Voi încerca să joc cât mai bine și să ajung cât mai departe”, a adăugat românca.
Ea o va întâlni, în turul doi, pe britanica Heather Watson, jucătoare venită din calificări, care a trecut de cehoaica Barbora Zahlavova-Strycova, scor 6-3, 6-4.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu