luni, 19 mai 2014

HCM Constanţa a ratat finala Cupei EHF

Campioana României la handbal masculin a pierdut meciul cu francezii de la Montpellier în cadrul turneului Final Four de la Berlin.

HCM Constanţa s-a înclinat cu scorul de 31-36, după un duel controlat de Montpellier Agglomeration, grupare care are în palmares 14 titluri de campioană a Franţei (toate obţinute în ultimii 22 de ani) şi un titlu în Liga Campionilor (2003).

Argentinianul Diego Simonet a condus excelent din teren formaţia franceză, reuşind să creeze majoritatea golurilor celor de la Montpellier, în timp ce âAraud Siffert şi-a făcut excelent datoria în poartă.


Alexandru Şimicu s-a zbătut mult în ofensivă, însă o accidentare la mână şi marcajul agresiv al grupării din Hexagon, au limitat bilanţul său de goluri. Alexandru Csepreghi a ţinut speranţele românilor în viaţă, dar la pauză, Montpellier conducea cu 18-14.

HCM a strâns diferenţa la doar două goluri la jumătatea reprizei secunde, însă francezii s-au regrupat rapid şi au obţinut biletele pentru finala de mâine, cu ungurii de la Pick Szeghed.

Constănţenii vor juca pentru locul trei împotriva favoriţilor locali, Fuchse Berlin, pe care i-au întâlnit şi în faza grupelor.

Este pentru prima oară din 1996 când nemţii ratează finala Cupei EHF, ultimele zece trofee ajungând în Germania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu