vineri, 11 aprilie 2014

Pompe pentru apa murdara

Intrebare: Stiti, ca exista: pompe pentru apa murdara ? La ce sunt ele utile? Pai, daca ai o casa si ai o cabina de dus, o masina de spalat, un lavoar , un vas de wc, etc. ,ele sunt de mare ajutor la evacuarea apei. Din punct de vedere tehnic sau asa la modul general, aceste pompe sunt destinate transferului automat de apa din iazuri, din subsoluri, din puturi(ma refer la acele fose septice), garaje subterane sau rezervoare de colectare a apei! Daca nu ati stiut, pana acum ati aflat de la mine:). Am mai  scris pe aici, pe blog despre pompe de tot felul, acum am vazut aceste pompe de apa murdara si, fiind ceva mai special, o sa zic cateva chestii!
O sa zic mai in primul rand despre avantajul acestor pompe:

1. Avantajul principal, consta in faptul ca pot fi montate intr-o locuinta la subsol. Daca nu aveti subsol, ei aici e o problema! Din cat am rasfoit eu pe site, nu prea merge. Dar, ar fi o solutie sa contactati un specialist, el va va spune, ce si cum faceti!
2. Sunt utile pentru apele ce contin impuritati mecanice (exceptie facand pietrelor,nisipul si obiectele metalice) avand maxim 5% din volumul de apa.
3. Sunt pompe care au  2 presetupe in camera de ulei. Asta inseamna capacitate mai mare de evacuare.
4. Sunt echipate cu un intrerupator-plutitor care asigura functionarea in mod automat, dar, are si rolul de proteja pompa impotriva functionarii fara apa.

Dezavantajul l-am spus la punctul 1...


Din punct de vedere al constructiei se aseamana foarte mult cu o pompa cu tocator, diferenta fiind ca nu are mecanismul de maruntire.
Rolul principal al unei pompe este de a evacua apa dintr-un rezervor, fara sa marunteasca corpurile solide. Apele uzate de multe ori acumuleaza, carpe, hartie, scutece,etc.. nici nu ne imaginam cate chestii se pot arunca.
Fireste, ca aceste lucruri nu au ce cauta in canalizare, daca nu ar exista, cheltuielile ar fi mai mici pentru ca infundarile, blocajele ar fi mai rare.
Tipul acesta de pompa este des folosit in zona comerciala si industriala la pomparea apelor de canalizare datorita scaderi costurilor directe si indirecte, dar si in locuintele di zonele unde sunt probleme cu canalizarea.
Si, acum sa dau detalii pentru cei care va hotarati sa luati o astfel de pompa:
Site-ul:www.shop-einstal.ro pe care l-am gasit navigand pe rnet, este de calitate, avand produse de buna calitate, comandarea lor facandu-se prin telefon. Livrarea in Bucuresti se face gratuit.
Exista o suma minima pentru a comanda, livrarea se va face la alegerea voastra direct din depozitul societati sau prin curie. Exista, de asemenea, si alte modalitati de plata, inclusiv creditul bancar.
Si, cum am spus la inceputul postari, am scris despre pompe si probabil ca o sa mai scriu! ...orice produs de calitate, il voi promova, fara nici o problema! Cred ca nu gresesc:). Voi, ce spuneti?

Din blogosfera romaneasca o zi faina!:)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu