miercuri, 9 aprilie 2014

Drone de inchiriat

La sfârșitul anului trecut, Amazon anunța că în câțiva ani ar putea să-și distribuie produsele comandate cu ajutorul dronelor. Ceea ce părea în urmă cu aproximativ doi ani parea un proiect futuristic. acum pare că se concretizează. Iar proiectele cu drone nu se opresc aici.
Conceptul Gofor, gândit de Alex Cornell și Phil Mills, presupune ca printr-o aplicație de smartphone să poți „închiria” o dronă disponibilă în aer. E ca și cum ai chema un taxi.
Cei doi spun că nu e nevoie să fii un pasionat de tehnologie sau să știi neapărat cum funcționează dronele. Prin aplicație, cauți o dronă disponibilă în zona ta, iar printr-o comandă vocală poți cere să fii filmat sau fotografiat de sus în zona în care te afli.

De asemenea, dacă vrei să mergi la un restaurant și vrei să afli dacă sunt ocupate toate mesele sau e deschisă terasa poți trimite o dronă, iar prin diversele rețele de socializare ți  se comunică toate detaliile și ți se ransmite imagini filmate.
Mai mult, dacă de exemplu mergi spre casă și crezi că drumul nu este foarte sigur, poți chema o dronă să te însoțească și să-ți arate dacă în zonă sunt pericole. Poți trimite o dronă înainte pe o stradă să-ți arate locurile de parcare în zona în care urmează să ajungi.
Proiectul pilot se află deja în teste în câteva orașe din Statele Unite. Însă, marele impediment este legat de legislație. Autoritățile vorbesc în continuare de faptul că dronele ar putea încălca drepturile la viața privată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu