miercuri, 19 martie 2014

Tragedie în ciclism. Un rutier de 19 ani și-a pierdut viața

Rutierul kazah Yerlan Pernebekov, de la cunoscuta echipă Astana, și-a pierdut viața în Ecuador, în urma unui atac de cord.

Sportivul în vârstă de numai 19 ani se plânsese de dureri de cap în timpul antrenamentului cu echipa și, cu toate că a fost transportat la spital, și-a pierdut viața. Decesul a fost provocat de un vas de sânge care s-a spart. Yerlan a murit în timp ce se afla în comă artificială, antrenorul său - Vladimir Remyga - fiind tot timpul lângă patul său.

Echipa Astana își exprimă condoleanțe sincere familiei și celor care l-au iubit pe Yerlan Pernebekov. Moartea sa este o pierdere enormă pentru noi, dar și pentru ciclismul din Kazahstan”, se menționează într-un comunicat oficial.

Pernebekov câștigase Campionatele de Tineret ale Asiei în 2013 și participase la Campionatele Mondiale de anul trecut.

”Yerlan va fi ținut minte ca un tânăr bun și muncitor, care zâmbea în fața provocărilor - un tânăr care visa la victorii mărețe. Yerlan era mândria și bucuria familiei sale și a prietenilor săi. Amintirea sa va rămâne mereu în inimile noastre”, a mai adăugat echipa Astana.

Din păcate tragediile in lumea ciclismului se țin lant. Luna trecută, un ciclist belgian in varsta de 27 de ani, Kristof Goddaert, si-a pierdut si el viata, intr-o după-amiază, in timpul unui tragic accident rutier, in timp ce efectua un antrenament la Antwerp. El a fost lovit in plin de un autobuz care aparițnea reețlei de transport public. Rutierul a murit pe loc!
Kristof Goddaert a fost vicecampionul Belgiei, pe sosea, in anul 2012, iar specialitatea lui era sprintul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu