luni, 9 decembrie 2013

Un trend nou: Bona digitala!!

Am trecut de etapa cand noi astia mici ramaneam in grija bunicilor pentru ca parintii nostir sa isi respecte programul incarcat!  Moda a adus cu ea nevoia de o bona insa bonele filipineze care au facut furori in randul celor care tin la educatia celor mici, a cam apus si ea! Insa in curand se pare ca nici macar asta nu va mai satisface parintii, deoarece viitorul este al bonei digitale.Asadar va intrebati, ce-i cu bona digitala??

Este un sistem inteligent care aduce o complexitate de functii pentru ca misiunea supraveghere si ingrijite a cel ui mic sa fie un nivel satisfacator. Este dotat cu un sistem audio care poate sa se auda din orice colt al casei pentru ca cel mic sa fie supravegheat in permanenta.  Bona digitala mai  aduce numeroase beneficii care implica pentru inceput o investitie destul de costisitoare. Nu este ceva ce ar putea sa-si permita majoritatea si mai este o problema: doza de neincredere.
Ca si beneficii, in primul rand esti sigur ca nu trebuie sa faci cercetari in urma ei; nu te minte, nu te fura, nu te pune pe ganduri; nu te insala din nici un punct de vedere deci parintii sunt castigat caci nu vor interactiona cu o bona care are un caracter dificil sau duplicitar. E o investitie de moment mai mare, ulterior scapi de grija unui salar lunar, de o prezenta straina in casa ta si cu care trebuie sa te acomodezi, tu si copilul tau
bonele-risca-sa-ramana-fara-meserie-tehnologia-ar-putea-sa-le-inlocuiasca-96059
Dar desi pare parca ideal este si parca o poveste de SF. Invatand copilul sa fie oarecum dependent de o bona digitala ajungem sa tehnologizam atat de mult si sa ne indepartam de o viata sociala normala. Cum va creste copilul in conditiile in care este obisnuit cu o prezenta digitala? Din punct de vedere emotional este o problema ce da de gandit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu