luni, 8 iulie 2013

Dispozitiv inteligent de udarea a florilor

O echipă de specialiști elvțieni au creat un dispozitiv care îți poate monitoriza florile. El îți spune cât de sănătoase sunt, când trebuie să le uzi și îți transmite toate datele pe smartphonul sau tableta ta!

Asadar, dispare grija că ai plecat de acasa si nu ţi-ai udat floareile, că ai pus prea mult îngrăşământ sau că nu are destula lumină. Pentru toate astea există, acum un gadget, iar ţie îţi rămâne doar bucuria de a "vorbi" cu plantele!

Angajatii companiei elvețien Koubachi au creat acest dispozitiv inteligent care analizează solul, nivelul de umiditate şi dacă se îndeplinesc toate condiţiile ca floarea ta să crească sănătoasă.

Iar asta nu e tot. Gadgetul, denumit Koubachi Wi-Fi Sensor, are capacitatea de a se conecta la internet wireless, îţi trimite mesaje pe smartphone sau pe tableta PC şi te anunţă cât de sănătoasă e floarea ta, dacă trebuie să o uzi sau să-i mai pui îngrăşământ.

Sistemul funcţionează astfel: după ce pui în pământ dispozitivul, instalezi pe smartphone sau pe tabletă, din magazinul virtual de aplicaţii, softul special dezvoltat de compania elveţiană. Apoi, trebuie să completezi în aplicaţie numele plantei, şi ce tip de sol este în ghiveci.

Informaţiile sunt transmise Wi-Fi către Sensor, iar acesta te anunţa pe telefon, de fiecare dată dacă nu sunt respectate temperatura, lumina sau nivelul de umiditatea. Gadgetul este deja disponibil în magazinele din Europa şi între 89 și 199 de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu