joi, 25 iulie 2013

Aurul, metal nobil !

Articolul de azi este adresat celor care vind /cumpara aur sau bijuterii din aur. Cu toate ca piata a avut o scadere dramatica anul acesta, in procente in jur de 33%, fata de varful inregistrat in luna octombrie a anului 2012- mai precis: de la o valoare de 1790 la 1230 dolari uncia, acest fapt a creat un pic de panica pe piata internationala, dar aurul ramane un mijloc important pentru investitori, in conditiile unei crize economice prelungite!

Asadar patru chestii importante de stiut:
1. Se stie, oamenii iubesc aurul, dupa cum si istoria a demonstrat, de aceea o nisa speculativa se poate ivi in orice moment. Astfel de momente sunt frecvent intalnite pe aceasta piata, fiind una din cea mai veche moneda de schimb.
2. Aurul este o cvasi-moneda, a carui valoare poate fi afectata de productia anula. Consumul la nivel mondial este de 6000 de tone, in timp ce productia este de aproximativ 3000 de tone.(cf. site-ului: www.incont.ro). Aurul a fost si este pretuit prin ceea ce este si nu prin ceea ce se poate achizitiona cu el, spre deosebire de bani, care nu au o valoare de sine statatoare, fiind un mijloc de schimb
3. Aurul nu este de mancare. Aurul este bun pentru vremuri tulburi, dar nu si pentru vremuri grele!
In vremuri de razboi oamenii renuntau la bijuterii din aur, ceasuri din aur pentru sapun, ciocolata, tigari...
4. Aurul este foarte sensibil la fluctuatiile din piata, pretul putand exploda in orice moment. Deci, este o investitie ce presupune un risc si care nu da intotdeauna randament!
Pornind de la faptul ca unii oameni considera aurul ca fiind singurul mijloc de a se proteja impotriva crizei, decizia de a vinde si de a cumpara apartine fiecaruia, dupa ce, bineinteles, va faceti niste calcule.
Mai multe detalii despre cine vinde/cumpara aur si cum cumpar aur (www.casa-amanet.com), bineinteles gasiti pe internet!
Din blogosfera romaneasca va doresc s-aveti o zi frumoasa!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu