luni, 15 aprilie 2013

Ce aduce primavara


Odata cu sosirea mult-asteptatei primaveri, calarasenilor nu li se intinde la picioare un covor de ghiocei, ci un covor de… tarana si coji de seminte. Pe asta am calcat eu ieri, intr-o plimbare urbana pe inserat. Se cunostea ca fusese o zi calda si ca locuitori iesisera la o plimbare, dar in jurul bancilor, de-a lungul bordurilor, in fata scarilor de bloc, efectiv peste tot erau tarana in strat bogat, gros si celuloid precum obrazul celor care ar trebui sa se ocupe de sursa principala a taranii...strazile de pamant(ca asfaltul e doar pe hartiile firmelor de profil) si pe deasupra cojile de seminte.
Daca as fi primar chiar si pentru o zi, una din fanteziile mele cele mai umede ar fi sa interzic comercializarea semintelor in chioscurile mici din zonele rezidentiale si in spatiile publice, gen parcuri, as asfalta toate strazile si aleile din oras( o sursa imensa de tarana) plus o centrura verde si deasa in jurul orasului(pentru ca e un oras in lunca Dunarii, bate vantul des si aduce in oras tarana din camp).
Aaa...si....Semintele( sa nu ma injure consumatori-votanti) sa se comercializeze doar in hypermarketuri si sa vedem atunci cati melteni de cea mai joasa speta ar continua sa fie spargatori de seminte cat e ziua de lunga. Justificarea ar fi simpla: se face mizerie pe jos. Deci, se face prin Hotarare a Consiliului Local. Amenzile nu sunt suficiente, mai ales cand ele sunt doar in teorie. Hai sa trecem direct la interdictii. Pana si "prostimea" se educa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu