joi, 20 decembrie 2012

Un om

Alexandre Dumas spunea: "Rănile sufletului se deosebesc de celelalte prin aceea că se acoperă, dar nu se inchid, mereu dureroase, mereu gata să sângereze când le atingi, ele rămân în inimă vii şi deschise."

Un om care are incredere in el si in adevar are un avantaj in plus, are curaj, isi poate controla si infrange timiditatea, se poate angaja in actiuni care aparent depasesc capacitatile lui, sunt oameni care isi depasesc momentele rele, depresiile, care lupta si care inving datorita increderii in sine. Omul, asa cum apare in descrierile facute de Pascal in opera " Cugetari" , a inceput sa-si puna intrebari aupra lui, asupra universului ,asupra lui Dumnezeu, intrebari despre natura cel inconjoara si abia mai tarziu a inceput sa-si puna intrebari despre sine ! Intrebari : Cine sunt? De unde vin? Care este finalitatea lui, pe pamant?

2 comentarii:

  1. Dumas a fost un scriitor extraordinar !

    Omul a fost nascut sa se bucure sa fie trist din cand in cand, sa lupte, sa descopere, sa uibeasca, sa ureasca. Omul este ceea mai interesanta creatie al naturii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si eu sunt de aceeasi parere: omul este cea mai interesanta creatie...

      Ștergere