luni, 19 februarie 2018

Muzeul Municipal Calarasi o dublă lansare de carte regală

Curtea Veche Publishing vă invită joi, 22 februarie 2018, începând cu ora 15:40, la o dublă lansare de carte regală: albumul „Povestea Castelului Peleş” de ASR Principele Radu al României, şi volumul „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe. Lansarea va avea loc în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României și va fi găzduită de Muzeul Municipal Călărași (Str. 1 Decembrie 1918 nr. 3-5), în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” și Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Călăraşi. Alături de ASR Principele Radu al României, vor lua cuvântul: Florin Rădulescu (Director al Muzeului Municipal Călărași), Marinela Enciu (Directoare a Bibliotecii Județene Călărași) și Sorin Danciu (Director Executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Călăraşi). Intrarea va fi liberă.


„Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu Gheorghe prezintă coroana regală în toată plenitudinea ei. În cuvintele Majestății Sale Regele Mihai I, „coroana nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.”

În „Povestea Castelului Peleș”, ASR Principele Radu al României prezintă această capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, Povestea Castelului Peleș este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu