vineri, 22 decembrie 2017

Cum să faci alegerea perfectă atunci când vine vorba despre inelul de logodnă cu diamant

Alegerea, în sine, a unui inel de logodnă este o treabă foarte dificilă, iar dacă mai este vorba și de unul încrustat cu diamant, lucrurile se complică și mai mult. Tot efortul pe care îl vei depune, însă, merită cu vârf și îndesat, deoarece nu există bijuterie mai populară decât celebrul inel de logodnă cu diamant, iar acesta va fi simbolul uniunii destinelor voastre.
Așadar, să vedem ce presupune găsirea inelului perfect. Iată câteva lucruri pe care să le iei în considerare atunci când vrei să-ți ceri iubita în căsătorie:

  • Standardul 4C
Unul dintre cele mai importante aspecte de care orice bărbat din lume trebuie să țină cont în alegerea unui inel cu diamant este cunoscutul standard 4C - cut, colour, clarity, carat - utilizat în întreaga lume pentru stabilirea rarității pietrei.
Acesta contribuie cel mai mult la stabilirea prețului. De exemplu, trebuie să știi că greutatea diamantului se măsoară în carate, iar un carat are aproximativ 0,2 grame. 
  • Care este culoarea ei preferată?
Pentru că bijuteriile oferă inclusiv inele de logodnă cu diamante colorate, este important să stabilești, încă de la bun început, dacă optezi pentru varianta clasică, cu piatră incoloră, sau pentru cea cu piatră colorată.
Iar dacă te atrage mai mult ultima variantă, ține cont de culoarea preferată a iubitei tale și alege un inel de logodnă cu o pietricică de această nuanță.
  • O singură piatră sau mai multe?
În funcție de personalitatea ei și de gusturile pe care le are în materie de bijuterii, s-ar putea să prefere mai degrabă inelul cu un singur diamant, sau, dimpotrivă, unul care să fie încrustat cu mai multe pietre.
Poți să-ți dai seama de preferințele ei, în această privință, aruncând o privire în cutia ei cu bijuterii și văzând ce obișnuiește să cumpere și să poarte.
  • Piatră mare sau mică?
De asemenea, mărimea pietrei este importantă – și nu doar din punct de vedere al prețului. Sunt femei care nu obișnuiesc să poarte prea multe bijuterii, astfel că s-ar putea ca o piatră de dimensiuni prea mari să nu le placă atât de mult.
Pe de altă parte, sunt și femei care au un stil mai extravagant și cărora le place să iasă în evidență, așa că un inel cu o pietricică minusculă nici nu s-ar observa pe mâna lor.
  • Nici tipul aurului nu trebuie ales la întâmplare
Asigură-te că știi ce tip de aur preferă, de obicei, viitoarea ta logodnică, pentru că ar fi păcat să o dai în bară tocmai la acest capitol, după ce te-ai documentat atât de bine în legătură cu alegerea pietrei.
Unele femei, de exemplu, sunt alergice la anumite metale prețioase, sau pur și simplu preferă mai degrabă aurul alb, ori aurul galben sau pe cel roz.
În plus, nu orice combinație de culori este potrivită, astfel că s-ar putea ca piatra pe care o vrei să nu meargă atât de bine cu oricare dintre tipurile de aur.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu