duminică, 26 noiembrie 2017

Românii sunt niște șoferi mizerabili

"Accident grav, produs de un șofer român de microbuz, în Ungaria: 3 morți și șapte răniți. Depășire dementă, pe ceață de-ți băgai degetele în ochi, plus viteză. Pe o șosea perfectă, marcată perfect.
Așa că s-o lăsăm p-asta cu ”accidente din cauza stării drumurilor”. S-o spunem pe cea dreaptă: românii sunt niște șoferi mizerabili, care n-au minime cunoștințe de conducere preventivă, nu știu să rezolve situații conflictuale, nu respectă nicio regulă. Pentru ei nu există legi și regulamente. Anarhia din societate nu avea cum să nu iasă și pe șosele.
Și nu, asta nu se va rezolva cu ”democrația fricii”, o chestie pentru care pledau niște unii la iRealitatea. Nu, frica nu rezolvă nimic: nici frica de amenzi, nici de accidente, nici de moarte. Prostia e mai puternică decât frica! Educația, da. Conștiința că suntem o națiune, solidară, da. Cultura responsabilității, față de tine, de familia ta, de ceilalți, da. Toate astea se construiesc în timp, și pentru a le construi trebuie să terminăm această confruntare stupidă, acest război inept al nostru cu noi înșine și cu ceilalți."
Sursa articolului: Constantin Gheorghe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu