luni, 30 octombrie 2017

Scăderi de impozite şi creşteri de venituri, in 2018

Guvernul Romaniei anunţă scăderi de impozite şi creşteri de venituri în condiţiile în care "analiştii economici" ai Lu' Peste Prajit sunt foarte îngrijoraţi.  Cică deficitul a luat-o razna şi nu se va echilibra pâna la sfârşitul anului. Din şedinţa de guvern ( din 26 octombrie), am aflat că impozitul pe venit va scădea la 10%, inclusiv pentru veniturile din pensii, chirii şi activităţi agricole. Nu-i bine domnule, zice si opozitia prin vocea lui Orban- chitaristul amator.



Liviu Dragnea lasă să-i scape însă o informaţie interesantă: în scurt timp am putea fi puşi să alegem între pilonul unu şi pilonul doi de pensii. Asta după ce ministrul Muncii, Olguta, anunţase că urmează o scădere a contribuţiilor obligatorii pentru pilonul doi. E ceva putred ... cu sistemul de pensii? Este viziunea guvernului haotică sau logică?

La orizont se arată un nou război între ministrul Justiţiei şi Liviu Dragnea, pe tema numirii şefilor de parchete. Tudorel Toader pare hotărât în continuare să aştepte avizul Comisiei de la Veneţia, care să îşi dea cu părerea dacă preşedintele poate fi sau nu eliminat din procedura de numire a acestora. De cealaltă parte, Liviu Dragnea afirmă, că pachetul de legi trebuie trecut fără ca România să mai aştepte avizele.

2 comentarii:

  1. Daca acest om spune ca este bine, noi de ce aoleo-aoleo si zicem ca vine apocalipsa??? Care este interesul?
    "Comisarul european Gunther Oettinger, responsabil pentru buget şi resurse umane, a declarat joi, după întâlnirea cu membrii comisiilor parlamentare de buget - finanţe, că, în opinia sa, atât pentru acest an cât şi pentru 2018 există premise ca România să se încadreze în ţinta de deficit bugetar de 3%,

    RăspundețiȘtergere