luni, 4 septembrie 2017

Ce nu te omoara te face un supravietuitor

Ceea ce nu te omoara te face un supravietuitor, un om mult mai constient de puterea sa interioara si cu siguranta mai bine pregatit pentru provocarile pe care viata le are.
Dupa ce depasesti o greutate (asa cum ai facut-o de fiecare data pana acum) inveti o lectie importanta despre tine. Inveti ca poti sa gasesti solutii, ca esti mult mai puternic si mai rezistent decat te lasa fricile tale sa crezi si astfel dobandesti incredere in tine si in abilitatea ta de a face fata la orice iti aduce existenta in cale.

Nu exista crestere daca alegi mereu calea sigura, zona de confort, lipsa stimulilor. Nu exista evolutie daca ai mereu tendinta sa eviti necunoscutul sau noul. In plus, de fiecare data cand eviti ceva ce te sperie, iti intaresti fricile. Si uite asa ajungi o ai o viata liniara, searbada, plictisitoare si blazata, iar fricile tale vor ocupa din ce in ce mai mult spatiu in mintea ta.
Ca o paranteza, poate ai auzit de faptul ca oamenii atunci cand se confrunta cu o situatie traumatizanta pot sa dezvolte un sindrom de stres posttraumatic. Insa in ultimii 15 ani cercetatorii din domeniul psihologiei au descoperit ca evenimentele stresante, daca sunt gestionate intr-o maniera adecvata, pot aduce multiple beneficii denumite generic "crestere posttraumatica".
Oamenii care au trecut prin astfel de evenimente isi dezvolta rezistenta la stres, invata sa gestioneze mai bine adversitatile vietii, stiu sa se protejeze si sa revina la o functionare normala prin propria lor putere interioara.
Din nou si din nou dorinta de a cauta siguranta, zona de confort, de a asculta de fricile care se tot inmultesc in mintea ta, de a evita noul sau necunoscutul ne arata cat de gresit este sa gandesti si sa traiesti in acest mod.
Da-ti voie sa traiesti pentru ca doar asa vei creste, te vei intari, vei evolua, ti se vor deschide noi posibilitati si noi orizonturi. Iar toate acestea iti vor aduce implinirea si bucuria de a trai.
sursa Ursula Sandner

2 comentarii: