marți, 6 iunie 2017

Demisia lui Nicusor Dan

Doua evenimente in care propaganda sistemului isi da cu stangul in dreptul
1. Remanierea guvernamentala.
Dupa ce in ianuarie tipau din rasputeri ca Guvernul Grindeanu trebuie sa isi dea demisia fiind un “guvern al rusinii”, acum sustin ca Guvernul Grindeanu trebuie neaparat sa ramana la conducerea tarii...
Motivul invocat este (tineti-va bine) :Instabilitatea politica !!!

Deci cei care au vrut sa rastoarne cu miscari de strada 2 guverne legitime intr-un singur (1) an , sunt ingrijorati ca o schimbare de guvern pe cale parlamentara ar da semnale de instabilitate politica!
Si au vrut sa rasoarne nu doua guverne in cadrul aceluiasi ciclu electoral , ca atunci alegerile democratice ar fi fost considerate o solutie viabila.
Nu, au vrut sa rastoarne 2 guverne rezultate din 2 cicluri electorale diferite, la doar 1 an distanta si la doar cateva saptamani dupa alegeri,adica sa fie clar pentru oricine ca in Romania sistemul democratic este nefunctional , tara este neguvernabila si Romania este un stat esuat.
Evident ca motivul real al sustinerii acum de catre propaganda a Guvernului Grindeanu este faptul ca aceleasi atrocitati de Coduri Penale au ramas in vigoare , fara nicio imbunatatire.
Dar sa ai atat de mult tupeu si atat de putina imaginatie incat sa prezinti ca motivatie “ingrijorarea pentru semnalele de instabilitate politica “… e de un penibil indescriptibil.
2. Demisia lui Nicusor Dan
Dupa ce timp de 1 an ni l-au prezentat pe Nicusor Dan ca un om de o profunda integritate morala , cand in sfarsit acesta face primul gest public de onoare (gest obligatoriu pentru orice om cu bun simt) propaganda il ataca din toate partile.
A fost evident dintr-un inceput ca USR are o doctrina de stanga-progresista. 
Faptul ca nu si-au asumat public si oficial aceasta doctrina in campania electorala, desi majoritatea purtatorilor de mesaj de la USR si programul USR de guvernare (gluma de program) exprimau clar punctele de vedere progresiste , a fost o tactica de a castiga cat mai multe voturi,inclusiv de la alegatorii de dreapta .
Acum , ca sunt in Parlament si mai au 4 ani de stat pe banii contribuabililor , au capatat curajul sa declare oficial doctrina de stanga-progresista.
Aceasta este o tradare a mandatului de reprezentare ,fiindca USR a refuzat cu obstinatie in campania electorala sa isi asume o pozitie pe principalele subiecte ce tin de doctrina progresista, sustinand ca vor avea o pozitie neutra.
Si cum democratia reprezentativa nu inseamna ca in campania electorala zici una ,iar in timpul mandatului faci exact contrariul , Nicusor Dan a avut onoarea sa isi asume raspunderea si sa isi dea demisia. 
Felicitari lui Nicusor Dan pentru gestul de integritate morala, nu ca asta ar consola cu ceva votantii de dreapta ai USR, carora li s-a furat efectiv votul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu