miercuri, 8 martie 2017

Accepta oamenii asa cum sunt

Ti-ai face un mare serviciu daca i-ai accepta pe oameni asa cum sunt in loc sa tot fii dezamagit ca ei nu sunt asa cum iti doresti tu.
Tu nu observi cata frustrare, deziluzii si suferinta acumulezi constant doar pentru ca tu ai anumite asteptari de la oameni si ei nu ti le satisfac? Este si normal sa fie asa pentru ca fiecare om isi este loial sie insusi in primul rand.

Toate asteptarile tale provin din nevoile si dorintele tale egocentrice. Adica tu vrei anumite lucruri, emiti pretentii si te astepti ca cei dragi sa ti le satisfaca. Ei pot sa faca asta, daca isi doresc si ei acest lucru, sau pot sa te refuze - fie uita, fie amana, fie isi gasesc scuze si justificari. Nu este asta un semnal clar ca nu isi doresc sau nu le este confortabil sa faca acele lucruri?
Insistenta ta ca lumea sa se invarta in jurul asteptarilor si dorintelor tale este pe cat de inutila, pe atat de generatoare de dezamagire si suferinta.
Iti dai seama cat de eliberat ai fi si cata libertate le-ai oferi si celor din jur daca ai renunta la asteptarile tale egoiste?
Fa asta in primul rand pentru tine. Relaxeaza-te. Observa ce fac oamenii si alege-i doar pe cei cu care rezonezi sa faca parte din viata ta.
sursa: Ursula Sandner

2 comentarii:

  1. Dacă o tot ținem pe asta ... cu Așteptările sa nu te aștepți la o evoluție a speciei... gândește-te cam ce se va întâmpla peste câteva generații. Copiii noștri cum vor funcționa cu așa un
    raționament păgubos pe principiul " după noi potopul?". Crezi ca ne permitem un astfel de comportament?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai eu zic sa avem asteptari numai de la noi si sa nu stresam pe nimeni cu felul in care noi vrem sa se rezolve problemele. Adica, eu nu impun la nimeni modul meu de viata, nici macar copiilor mei. Fiecare are preptul sa traiasca asa cum ii place, restul e stres pur.

    RăspundețiȘtergere