marți, 14 februarie 2017

ABUZUL ÎN SERVICIU, DEZINCRIMINAT DE GUVERNUL CIOLOŞ

ABUZUL ÎN SERVICIU, DEZINCRIMINAT DE GUVERNUL CIOLOŞ

Tumultuos inceput de saptamana. După ce acum câteva zile, Curtea Constituţională atenţiona că Guvernul a acţionat perfect legal în privinţa Ordonanţei 13, azi citim negru pe alb, într-o decizie a Curţii de Apel Alba, precedată de o alta a Tribunalului Hunedoara, că abuzul în serviciu fusese dezincriminat pe vremea guvernului Cioloş. Astfel, un domn, pe numele său Dan Daniel, fost secretar al Consiliului Local Hunedoara, a scăpat de cei trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

Aşadar, după săptămâni de proteste, se dovedeşte că, prin contestata OUG 13, acum abrogată, guvernul Grindeanu reincrimina abuzul în serviciu dezincriminat de Cioloş. La cererea străzii, paradoxal, abuzul în serviciu este, în acest moment, din nou dezincriminat.
O altă surpriză vine de la UDMR, primul partid care a avut curajul să depună azi un proiect de lege privind răspunderea magistraţilor. Iniţiativa vine după, vă amintiţi, un discurs extrem de dur al lui Kelemen Hunor, în Parlamentul României, la adresa instituţiilor de forţă care ar conduce, spunea el, România.

sursa: Andreea Munteanu





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu