marți, 1 noiembrie 2016

Toate au un pret

"Cascavalul gratis se gaseste doar in capcane".
Totul in lumea asta are un pret. Daca nu esti pregatit sa oferi pretul corect sau vrei sa obtii gratis ceva, sa ai in minte ca oricum vei plati acel lucru intr-un fel sau altul.
Vrei sa fii intretinut sau dependent, vei plati cu libertatea ta de a alege.
Vrei sa primesti foloase necuvenite, fii pregatit sa accepti compromisurile.

Cand vrei un lucru, fii dispus sa muncesti pentru el. Munca fizica sau munca intelectuala iti vor aduce intotdeauna ceea ce vrei. Iti permiti sa ai un lucru ca rezultat al efortului tau. Stii ca ai platit pretul corect, iti pastrezi libertatea si nu trebuie sa faci niciun compromis. Te simti satisfacut, implinit si ai constiinta impacata. Lucrul pe care ti l-ai dorit nu se transforma intr-o inchisoare care iti limiteaza viata.
Totul are o anumita valoare. Valoarea este data de cantitatea de efort pe care esti dispus sa o investesti ca sa obtii acel lucru pe care ti-l doresti. Nu-i asa ca nu prea poti sa te bucuri de lucrurile pe care le-ai obtinut usor? Nu iti aduc satisfactie si implinire, ci, tocmai pentru ca le-ai obtinut usor, nu le pretuiesti si nici nu le valorizezi. In schimb, atunci cand ai muncit pentru ceva si in sfarsit reusesti sa obtii acel ceva, simti bucuria prin toti porii tai.
Tot ceea ce este gratis are un pret ascuns. Este mult mai sanatos sa iti folosesti abilitatile tale si sa muncesti ca sa platesti pretul corect, decat sa cauti scurtaturi sau tertipuri pentru a obtine gratis ceva.De multe ori, vei realiza ulterior ca dorinta ta de a scapa de efort are ca si consecinta o nota de plata mai mare decat ar fi fost normal sa platesti daca alegeai calea corecta.
sursa: Ursula Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu