duminică, 13 noiembrie 2016

PNL-ul lu' Gorghiu, TEMBEL!

Cu PNL-ul unei cretine ca Gorghiu ne ducem iar în cap !
Reiau şi aici trei exemple concludente, care mie una îmi provoacă fiori reci: un stomatolog va da avize de dezvoltare urbanistică, realizare a lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservare a monumentelor istorice şi de arhitectură în Consiliul Local Municipal, în timp ce la judeţ, printre alţii, de aceeaşi chestiune se va ocupa un băiat care are infinit mai multă experienţă în legislaţia „industriei de pizza, shaworma şi kebab” decât în ceea ce presupune urbanismul şi amenajarea teritoriului!
Pentru că, dacă eu m-aş afla într-o eroare, mă gândesc că n-ar fi existat prin instanţe ani întregi un proces şi aproape un scandal diplomatic în centrul căruia s-a aflat una dintre clădirile de patrimoniu ale Constanţei care datează din 1860. Este vorba despre Geamia „Hunchiar”, umbrită şi avariată de o clădire de tip D+P+2E+M, al cărei proprietar este SC Cin-Cin SRL, taman societatea administrată de unul dintre „urbaniştii” liberali din Consiliul Judeţean. La judeţ, „bomboana de pe coliva” urbanismului este şi fiul lui Mitică Drăghici, zis Mitică Cimitir (!!!), administratorul Cimitirului Central.
În faţa unor astfel de „somităţi” în materie de urbanism, rămâi aproape fără glas şi-ţi vine să „prezinţi onorul, neaoş, româneşte” în faţa sediilor tuturor partidelor care „au născut” asemenea personaje. În Constanţa, ruinele Cetăţii Tomis ies la iveală cam peste tot pe unde se intenţionează construirea câte unui „beton”. Mi-e frică să mă gândesc la ce ne va mai rămâne din istorie în câţiva ani, deşi trăim într-un oraş cu pretenţii occidentale, în care nu ar trebui să se construiască nimic fără măcar un studiu de oportunitate. A cui oportunitate respectă, domnilor politicieni, propunerile voastre? Nu mai departe de Italia, unde ne place să mergem şi să ne fotografiem în ruine, tot oraşul vechi este conservat în subsol şi se întreţine. În acest timp, noi ridicam betoane sau clădiri de birouri, în care unii îşi ascund banii şi care rămân neutilizate. Aştept prima decizie a bravilor urbanişti rezultaţi în urma ultimelor alegeri, în oraşul în care se toarnă beton şi fundaţii peste zidurile cetăţii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu