sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Cum scapi de bruxism?

Intrebare: cum scapi de bruxism? In primul rand, trebuie sa stim ca bruxism, pe intelesul tuturor, este acel scrasnit din dinti si reprezinta o tulburare pe care foarte multe persoane o au, bruxismul fiind termenul medical des folosit. Personal, am venit in contact cu acest termen medical, intr-un cabinet de stomatologie, locul in care se fac tratamentele pentru a opri acest obicei, cel al scrasnitului de dinti.

In principiu, spun unii, trebuie schimbat comportamentul pacientului care sufera de bruxism, metoda de tratare fiind diferita de la caz la caz. Persoanele care constientizeaza ca au o asemenea problema, trebuie sa consulte un medic stomatolog. Sunt medici care recomanda un dispozitiv de aparare sau o gutiera.
Bruxismul nu este o afectiune intalnita nu doar la adulti, ci si la copii. La copii principala cauza o constituie alinierea incorecta a dintilor sau cresterea defectuoasa a acestora.

Multi ani, cauzele bruxismului erau necunoscute si metodele de vindecare nesatisfacatoare, dar terapiile si tehnologia din ultimii ani, au dat sperante de vindecare totala a acestei afectiuni.
Principala terapie folosita, la adulti, o reprezinta eliminarea stresului.prin reducerea treptata a cantitati de cafeina consumata zilnic.
Sunt multe studii care au scos in evidenta faptul ca bruxismul, e o problema cauzata de anumite probleme ortodontice acumulate in timp si netratate. Acestea se pot trata numai in cabinetele stomatologice.

Daca va numarati printre persoanele, ce au o problema cu scrasnitul dintilor ( adica bruxism), trebuie sa nu neglijati acest lucru si sa mergeti la o clinica de stomatologie, unde o sa vi se faca o analiza, in urma careia se vor stabili ajustarile si pasii necesari. Procedurile sunt personalizate, analizele efectuate fiind destul de complexe, iar rezultatele peste asteptari.

La intrebarea, de la inceputul articolului, "Cum scapi de bruxism", raspunsul e unul simplu. Trebuie sa mergi la un cabinet stomatologic, iar recomandarea mea este Clinica Trident, noul centru de stomatologie, fiind un etalon in medicina dentara. Il gasiti pe strada Louis Pasteur, nr.1 A. Mai multe detalii gasiti si pe site-ul acesteia ( www.clinicatrident.ro).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu