vineri, 2 septembrie 2016

Fara fair-play nu exista competitie

Fara fair-play nu exista competitie


E foarte curios pentru mine să văd că mulți oameni învață numele unor atleți doar ca să-i poată înjura.
De exemplu foarte puțini oameni știu de Marian Oprea, deși este unul dintre cei mai performați atleți din istoria recentă, dar nu au nici o problemă să îl blameze că acesta nu reușește să fie în forma lui maximă.
Majoritatea sportivilor de la Rio au investit tot ce avea în sport, știind că perspectivele unui sportiv din țară sunt extrem de limitate. Degeaba ești bun și te bați cu sportivii care vin din țări care investesc serios în sportivi, dacă nu devii un brand, ca Ivan Patzaichin sau Gheorghe hagi.
Vei fi blamat în momentul în care nu-ți iese pasul, vei fi la mila diverselor federații și cluburi sportive și în final vei ajunge uitat de toți, fără posibilități financiare strălucite.
Dacă cineva crede că există posibilitatea ca un sportiv să-și dorească mai puțin o medalie ca un suporter, nu trebuie să facă altceva decât să caute un club sportiv și să facă un singur antrenament, măcar asemănător cu ce fac profesioniștii. Poate așa ar putea să aibă o idee vagă despre cât de "ușoară" este viața de sportiv.
Iar "patrioții" care își manifestă iubirea de glie prin blamarea violentă a tuturor care nu se ridică la așteptările lor ireale, ar trebuie să se gândescă că consecința acestui comportament va fi apetența scăzută a oamenilor în a se dedica sportului.
Spiritul olimpic nu are de-a face cu drapeluri, țări și competiție oarbă. Mai degrabă ar trebui să ne inspire, să ne arate că limitele noastre pot fi depășite și să ne facă să înțelegem că nu există competiție reală fără fair-play. Nici ca sportiv, nici ca suporter.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu