duminică, 25 septembrie 2016

Cum va arata viata ta?

Daca continui sa traiesti cum o faci astazi, peste 10 ani cum va arata viata ta? Vei spune oare ca eu mi-am ales felul in care traiesc, sunt mandru de mine, de realizarile si de lectiile mele sau vei constata cu regret ca viata te-a purtat la intamplare si te-ai multumit cu ceea ce ti-a adus in cale?
In viata poti sa ai fie o atitudine proactiva, orientata spre scopuri, visuri, obiective clare, fie sa ai o atitudine pasiva, in care doar reactionezi la ceea ce ti se intampla, accepti supus si traiesti "cum ti-o fi destinul".

Daca nu actionezi, daca te autoiluzionezi ca poate printr-un miracol maine va fi mai bine, daca stai si induri pentru ca ti-e frica de schimbare, daca te multumesti cu putin, cu ceea ce ti se da si nu lupti pentru mai mult... oare incotro te indrepti?
Surprinzator de multi oameni nu au un plan de viata. Habar nu au ce isi doresc mai departe de saptamana viitoare, isi pierd timpul cu tot felul de stimuli lipsiti de importanta, isi consuma energia in relatii si situatii disfunctionale fara sa isi faca curaj sa iasa din ele, iar toate acestea le iau energia vitala si sunt mereu stresati, obositi, blazati, frustrati, nemultumiti, bolnavi. Dau vina pe altii pentru ceea ce li se intampla (partener de viata, familia de origine, guvern, conspiratii mondiale etc.), se plang si se victimizeaza, dar nu misca un deget ca sa isi ia viata in propriile maini.
Insa sunt si acei oameni care stiu exact ce isi doresc de la viata, care isi autodirectioneaza destinul, care nu se multumesc cu ceea ce primesc ci lupta pentru mai mult, care nu stau in relatii sau situatii care nu le servesc intereselor lor de evolutie si dezvoltare, care se pretuiesc, se respecta si stiu exact cand si la ce sa spuna "da" sau "nu".
Cei din urma inteleg ca viata este asa cum ti-o faci, ca indiferent de obstacole si greutati in ei sta puterea sa le depaseasca si sa mearga mai departe.
Viata ta iti apartine! Poti sa iti gasesti oricate justificari, explicatii, scuze, poti sa dai vina pe oricine si orice alegi tu, dar la sfarsit... oare cat vor conta toate acestea?
Daca la sfarsit vei avea regrete sau te vei simti implinit de tine si de calatoria ta... cine crezi ca este cu adevarat responsabil?
Sursa: Ursula Sandner

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu