vineri, 24 iunie 2016

Ne putem îngrăşa la loc dacă nu facem asta!

Specialiştii atrag atenţia: Ne putem îngrăşa la loc dacă nu facem asta!




Obezitatea reprezintă, la ora actuală, una dintre cele mai frecvente boli cu care se confruntă lumea occidentală, iar studiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că 39% dintre adulţii planetei sunt supraponderali iar 13% sunt chiar obezi. Motivele principale identificate de specialişti, care predispun oamenii la îngrăşare, sunt apetitul crescut, tahifagia, predilecţia pentru dulciuri, ingestia compulsivă şi sedentarismul.



Cu toate că ne dăm silinţa să slăbim, încercând anumite diete găsite pe internet sau practicând sportul la sală sau în aer liber, constatăm că acele kilograme în plus nu se duc, iar apetitul nostru creşte în loc să scadă.

Specialiştii de la Asociaţia Română de Hipnoză ne spun că nu e suficient să depunem efort şi să ardem calorii, atâta timp cât nu am identificat cauza primordială a stresului interior, bine întipărit în subconştientul nostru, care ne provoacă să mâncăm compulsiv şi să anulăm practic multele ore petrecute în sala de forţă sau pe terenul de sport. Acest stres interior poate fi eliminat pentru totdeauna dacă folosim o metodă foarte eficientă, simplă și la îndemâna tuturor, numită autohipnoza, cu ajutorul căreia putem să modificăm resorturile interioare care ne fac să deschidem ușa frigiderului la 12 noaptea.

Ca să scăpăm de kilogramele în plus, trebuie să operăm la nivel subconștient și acolo să realizăm modificările necesare.

 “Nu atât procesul fizic de slăbire – prin sport, alimentaţie echilibrată etc. – este greu, cât mai ales dorinţa noastră obsesivă de a “strica” tot ce am clădit până atunci. Este vorba de acel impuls al nostru de la miezul nopții care ne ridică din pat şi ne împinge către frigider, de unde vom înmagazina, în doar 10 minute, aportul caloric pe întreaga zi următoare. Deci, problema noastră nu sunt kilogramele în plus (care pot fi date jos relativ uşor), ci acel impuls, aparent mic şi nevinovat, care ne împiedică să ajungem la obiectivul nostru. În spatele acelui impulsv mic şi nevinovat se află o cauză emoţională, o frică sau chiar o fobie care ne-a împins la momentul respectiv să o hrănim… la propriu. Cauza este întodeauna una profundă, personală, emoţională, şi de cele mai multe ori, necunoscută celui care încearcă să slăbească”, declară Angela Nuțu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

În opinia specialistului, majoritatea oamenilor nu reuşesc să îşi menţină silueta, deoarece se concentrează doar pe un meniu echilibrat şi mişcare, însă nu privesc întreg tabloul care i-a determinat să se îngraşe şi motivele care au generat o reacție de auto-apărare față de stresul interior, de angoasă, anxietate etc. “Mâncatul obsesiv-compulsiv este un rezultat, nu o cauză. Unii mănâncă în exces pentru că sunt nervoşi, deci trebuie să identifice cauza nervozităţii lor, alţii mănâncă mult pentru că se simt singuri, deci trebuie să descopere şi să rezolve factorul care-i determină să se simtă aşa”, consideră specialistul.

“Dacă factorii de stres, care au declanşat prima dată acest obicei, nu au fost descoperiţi şi rezolvați, omul va folosi mâncatul obsesiv-compulsiv ca răspuns la orice factor de stres. În timp, factorii de stres se vor înmulţi, iar persoanei în cauză îi va fi din ce în ce mai greu să slăbească”, consideră Angela Nuțu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Care sunt paşii pe care trebuie să îi urmăm pentru a elimina stresul care ne îngraşă?

Oricât de mult ar slăbi cineva prin metode externe (sport, diete, înfometare, etc.) acele rezultate vor fi de scurtă durată pentru că “ceasul biologic” este deja setat la un anumit număr de kilograme la care corpul se simte excelent din punct de vedere inconștient. Acest “excelent” poate să însemne 80 de kg sau 180 de kg și nu are nicio legătură cu greutatea dorită de către cel care vrea să slăbească.

De aceea, pentru a putea obține rezultate stabile și de lungă durată, trebuie să lucrăm la un nivel profund al ființei, să obținem transformarea de la interior la exterior și nu invers. Cum facem asta? Autohipnoza este de departe una dintre cele mai eficiente tehnici și o poți învăța foarte ușor, într-o singură zi.

Dacă totuși nu poți face asta, specialiştii de la Asociaţia Română de Hipnoză ne sugerează pașii de mai jos:
Cu ochii închiși, respiri adânc, profund de 3-4 ori și îți dai voie să te relaxezi, să te interiorizezi
Imaginează-ți un “ceas interior” care arată numărul de kilograme pe care îl ai acum
Ajustează acest “ceas” exact cum ai face cu un ceas normal, mutând “limbile ceasului” la “ora” (adică greutatea) dorită
Observă senzațiile și reacțiile interioare, emoționale, mintale și corporale care ar putea apărea când faci acest pas
Menține “acul ceasului” la nivelul dorit, la greutatea dorită și observă cum se simte corpul tău în această nouă realitate
Menține această stare și apoi, respirând profund, deschizi ochii și revii la starea de veghe de zi cu zi.
Mai multe detalii despre autohipnoză și multitudinea de moduri în care poate fi aplicată aflaţi pe http://auto.hipnoza.ro.
---
Angela Nuțu este unul dintre cei mai cunoscuţi şi bine pregătiţi traineri din România şi vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Hipnoză Experiență de peste 10 ani în domeniul comunicării și al instruirii adulților și de peste 15 ani în domeniul antreprenoriatului și al afacerilor. Membru Fondator al Asociației Române de Co

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu