vineri, 3 iunie 2016

Mischin Baba, prinţul cu însuşiri paranormale

Mischin Baba, prinţul cu însuşiri paranormale

G. Lungulescu scria în „Universul” din 13.08.1932 despre minunile ultimului prinţ Samanid din vechea dinastie de Uzbec, care, în 1786, a renunţat de bunăvoie la tron, plecând din Buhara, după cum i se ceru
se în vis, pe insula socotită sfântă de la Dunăre.
Prinţul Mischin Baba, foarte credincios şi învăţat, a ajuns după multe peripeţii în Ada Kaleh, stabilindu-se în hrubele cetăţii unde a dus un trai foarte modest.


A rămas în memoria localnicilor prin faptele sale paranormale, printre care redarea sănătăţii fiului caimacamului, Osman Bey, bolnav de nervi, şi umplerea butoaielor goale cu vin dintr-o cârciumă, printr-o simplă atingere.

A decedat la cârsta de 95 de ani, fiind îngropat la dorinţa sa expresă în solul nisipos din insulă, mormântul său devenind loc de pelerinaj pentru credincioşii din întreaga lume musulmană.Mormântul său, ca şi o parte a cimitirului musulman cu cea mai veche piatră de la 1963, a fost strămutat cu prilejul lucrărilor hidroenergetice amintite pe ostrovul Şimian.

Un comentariu:

  1. În catacombele isulei Ada Kaleh îsi dorm somnul de veci mai multi oameni sfinti ai musulmanilor.
    Este motivul principal pt. care o sã trebuiascã sã aparã din nou insula de sub ape.Musulmanii cred cã este un loc foarte sfînt pt. ei.
    Ce ne facem cã înainte de a veni acestia pe acolo(cu mult înainte),Hercule a furat faimoasele cirezi de vite ale lui Geryon de pe insula Erythia(Rusava)!
    Si se pare cã sub apele Dunãrii mai sînt mult mai multe si mai importante lucruri decît mormintele musulmanilor.
    La Ada

    RăspundețiȘtergere