joi, 23 iunie 2016

Coridor pentru zimbri din salbaticie!

Frans Schepers, directorul Rewilding Europe, Magor Csibi, direcotrul WWF Romania, localnici, inclusiv Petru Vela, primar si lider in comunitatea din Armeniș iși suflecă mâinile pentru a construi un coridor de trecere pentru ca zimbri, să ajungă în siguranță în zona de aclimatizare.



Adesea natura nu functioneaza conform calculelor si planurilor noastre. Intr-o asemenea zi, a fost nevoie de adaptare si decizii pe moment la sosirea zimbrilor.
Din cauza ploilor severe camionul cu zimbri n-a putut fi manevrat ca sa ajunga in pozitia de descarcare ideala, asa ca a trebuit sa improvizam un coridor din masini, bucati scoase din gard si tot ce am gasit la fata locului.
Localnicii ne-au pus masinile lor la dispozitie, mai toata lumea s-a pus pe treaba si in cateva ore a fost nu numai gata improvizatia noastra, dar am reusit si sa eliberam inca 10 zimbri la Armenis.
O zi foarte grea, dar foarte fericita. O echipa excelenta, din ce in ce mai buna si mai bine de 30 de zimbri liberi se pot duce la somn linistiti.

PS. e-provincia.com cu Csibi Magor (WWF Romania) la Magura Zimbrilor, Armenis!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu