marți, 14 iunie 2016

Cine isi mai aduce aminte de DACIADA ?

Pentru că sportul de performanță nu înseamnă doar poze frumoase la concursuri. Sportul de performanță înseamnă răutăți ale colegilor, rivalități între cluburi și părinți, invidie, lipsa de susținere și implicare a autorităților locale si centrale, lipsa bazelor de antrenament, lipsa de informare și de promovare, lipsa de specialiști, lipsă de calitate a actului sportiv, multă politică și multe interese financiare și multe altele.

Până atunci însă cred că proritar este să ne schimbăm noi, ca oameni, să devenim adevărați promotori ai fair-play-ului și a ceea ce înseamnă sportul pentru noi, ca indivizi, și ulterior pentru o națiune întreagă.

Ce schimbăm, cum schimbăm, cine schimbă, cine ne ajută?


Cine isi mai aduce aminte de DACIADA ? Un astfel de program este singura solutie viabila de a avea baza de selectie pentru potentiali sportivi de performanta. Sunt prea multe de schimbat insa, de la mentalitati ale conducatorilor sportului romanesc pana la cele ale antrenorilor si sportivilor, pentru a readuce sportul romanesc acolo unde a fost odata. Implementarea oricarui program, indiferent cat de viabil s-ar dovedi pe hartie sau in practica este sortit esecului "mioritic". Si uite asa ne lamentam in balade....


Un comentariu:

  1. Nu cred in solutii miracol, nici in revenirea la Daciada...probabil ca timpul va rezolva problemele!

    RăspundețiȘtergere