marți, 17 mai 2016

Răul pe care îl facem acum

E foarte posibil ca peste câteva zeci de ani – poate și mai devreme – să privim cu dezgust în urmă și să înțelegem că răul pe care îl facem acum copiilor e la fel de primitiv ca teoriile creative despre pedepsele corporale. Pentru că, să fim sinceri, nu avem deloc habar despre cum putem crea un mediu emoțional sănătos în casele noastre. Ne zbatem încă în îndoială despre ce trebuie și ce nu trebuie – uitând, de fapt, că însăși această nesiguranță îi învață pe copiii noștri, la rândul lor, să nu aibă încredere în propriile emoții și intuiții.

2 comentarii:

  1. suntem pe pamant, nu de 2000 de ani...de mult mult timp...si inca nu exista o "BIBLIE" a cresterii copiilor...oare dece ? stupid answer : fiecare dintre noi, copil fiind , apoi adult, este unic...si cumva, abia in acest secol intelegem si verbalizam emotiile si unii dintre noi reusesc sa le foloseasca in avantajul propriu....pana la a putea generaliza si trage concluzii va mai trece putin...poate vom descoperi alte galaxii intr

    RăspundețiȘtergere
  2. Este perfect ce spuneti dar nu vad nimic despre ratiune. Nu vad nimic despre cum ar trebui ajutati copiii sa invete sa isi tina emotiile sub control prin intermediul ratiunii. Degeaba esti echilibrat emotional daca nu intelegi pe ce lume traiesti. Ma gandesc de exemplu la skateri, surferi, tipologia asta de copii care, sustinuti de parinti, cresc foarte echilibrati emotional dar inteligenta lor rationala este foarte slaba. Ei sunt tintele sigure pentru manipularea politicienilor, corporatiilor, oricaror interese de acest fel.

    RăspundețiȘtergere