joi, 21 aprilie 2016

Bucura-te

                                                            Bucura-te
Ti-ai privit mainile cu atentie, pana acum, unghiile, palmele,degetele, le-ai miscat? Te-ai bucurat ca le poti misca? Dar picioarele?Cum e sa te deplasezi singur, de buna voie, sa fii liber.. Cand ai mers la dus te-ai bucurat ca te poti spala singur, ca om.. ai inteles ca te speli cu apa, lejer, apa fara de care alti oameni, copii, mor, undeva, mai departe de tine..

Ai privit de la fereastra, ai admirat o creanga,te-ai bucurat ca o poti vedea, ai inteles locul tau in timp si spatiu
Te-ai bucurat ca inca nu ti-ai pierdut mintile?
Seara, cand te bagi in pat, te incanta ca e patul tau, ca e locul tau de odihna, ca nu departe de tine sunt suflete care te iubesc, ca ai o familie
Ai stat asa..la o vorba, cu parintii si te-ai bucurat ca inca mai poti vorbi cu ei, ca inca mai traiesc si ca inca mai sunt acolo, in aceeasi camera cu tine ?
Cand te-ai privit in oglinda ai avut un moment de liniste, de bucurie ca fata ta e simetrica si ca nu ai probleme care sa-i uimeasca pe oameni, ai fost recunoscator ca esti pur si simplu un om normal?
Ai un prieten?
Cand ai savurat o prajitura, o friptura ti-ai adus aminte ca unii oameni doar viseaza la asa ceva sau, ca altii nu pot simti gustul alimentelor?
Ai ajutat o fiinta la nevoie, ai inteles ca esti om? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu