joi, 17 martie 2016

Omleta cu sunca, ficat si creier

Omleta cu sunca


Pentru aceasta reteta simpla si rapida avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

6 oua;
1 lingura de grasime;
60 grame de sunca;
trei linguri suc de rosii
sare;
piper;



Mod de preparare:

Se bat ouale cu putina sare msi se amesteca cu sunca taiata bucatele mici. Se pune totul in grasimea incinsa si cand se coace bine se vor rula usor de la o margine cu un cutit lat, nu inainte de a adauga sucul de rosii.
Se presara cu putin piper macinat.
Se serveste calda. timp mediu de preparare: 10 min.


Omleta cu ficat

Ingrediente:

6 oua;
1 lingura de grasime;
1 ceapa mica;
1 ficat de pasare;
sare;
piper;

Mod de preparare:

Se fierbe ficatul in apa clocotita cu sare si ceapa. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin. Se taie apoi in bucatele mici, se pune sare si piper si se prajeste in grasimea incinsa. Se scoate pe o farfurie.
Separat se bat ouale cu putina sare, se toarna in grasimea incinsa in care s-a prajit ficatul si se lasa pana se prind bine. Se pun bucatelele de ficat deasupra intr-un strat subtire, se ruleaza omleta cu ajutorul unui cutit lat.
Se serveste imediat. Timp mediu de preparare 20 de min.

Omleta cu creier


Ingrediente necesare:

6 oua;
1 lingura de grasime;
un creier;
sare;
piper;

Mod de preparare:

Se fierbe creierul in apa clocotita cu sare timp de 15 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca putin, apoi se taie in bucatele mici. Se bat oule cu putina sare, se toarna in grasimea incinsa si se lasa pana cand se intaresc putin. Se aseaza deasupra bucatele de creier, se presara piper si se ruleaza omleta cu ajutorul unui cutit lat.

Se scoate pe o farfurie si se serveste imediat. Timp de preparare 35 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu