marți, 15 martie 2016

O relatie toxica sau disfunctionala

O relatie nu iti aduce fericirea daca tu nu stii sa fii fericit si de unul singur, insa are potentialul sa iti distruga viata.

Aceasta este realitatea pe care o vedem cu totii, dar alegem sa o ignoram si sa ne hranim cu iluzii care mai de care mai fanteziste si nerealiste.

O relatie toxica sau disfunctionala iti ia din bucuria de a trai, te impovareaza, te face sa te pierzi in spirala compromisurilor neincetate si te imbolnaveste la propriu.


Ani din viata ta (sau chiar toata viata) sunt sacrificati pentru ... ce?

Iti este teama de singuratate? Oricum nu ai nicio garantie ca omul care este astazi langa tine va fi acolo si maine - orice se poate intampla.

Te sacrifici pentru copii? Sunt convinsa ca va veni ziua in care te vor blama ca ai facut asta. In plus, modelul de relatie pe care il oferi va deveni si realitatea din viitorul lor. Asta iti doresti?

Te simti vinovat daca pleci de langa un om care oricum nu te face fericit? Insa nu ai venit pe lume ca sa te sacrifici pentru nevoile, dorintele, asteptarile sau egoismul altcuiva. Tu nu esti fericit, asta este tot ce conteaza.

Asta ai vazut si acasa, vezi relatii disfunctionale si in jurul tau si atunci crezi ca e normal sa traiesti asa? Daca majoritatea traieste in compromis si suferinta, asta nu inseamna ca este si normal sa fie asa. Cauta mai bine cuplurile fericite si invata de la ele.

Te multumesti cu putin pentru ca nu ai incredere in tine si nu crezi ca meriti mai mult? Cauta sa devii mandru de tine insuti, de viata ta, de corpul tau, de cariera ta si vei vedea ca nu te vei mai multumi cu putin nici in relatia de cuplu.

Nu toate relatiile sunt la fel - adica disfunctionale - si nu in toate relatiile trebuie sa faci compromisuri si sa iti accepti nefericirea. Insa, pentru asta, este necesar sa iti schimbi gandirea si sa iti dai voie sa ceri mai mult: de la tine si de la cei din jur.

sursa Ursula Yvonne Sandner

2 comentarii:

  1. Dori Costeamartie 15, 2016


    Foarte adevarat .

    RăspundețiȘtergere
  2. dar o relatie disfunctionala la un anumit moment, cu rabdare, iubire, devotament, dezvoltare personala a unuia dintre parteneri ajunge completa si perfecta pentru ambii? se poate sau e doar o iluzie?

    RăspundețiȘtergere