duminică, 14 februarie 2016

Valentine’s day: Iubirea sau ipocrizia?

Fara sa generalizez, Valentine’s day este ziua in care barbatii se simt obligati sa isi demonstreze “iubirea” fata de femeia din viata lor - stiu ca trebuie sa ii cumpere flori, ciocolata, un cadou pe care ea si-l doreste sau sa o duca la un restaurant.
Din nou, fara sa generalizez, de Valentine’s day, ca si cu ocazia altor sarbatori, ceea ce celebram este de fapt ipocrizia si superficialitatea. Ne prefacem, urmam retete, pozam si apoi ne reintoarcem la modalitatea noastra normala de functionare.

Daca nu iti respecti partenera tot timpul anului, daca nu o tratezi cu consideratie si pretuire, daca o minti, o inseli, o tratezi ca pe un obiect, daca te folosesti de ea pentru a-ti satisface nevoile, daca de fapt o desconsideri, crezi ca este suficient sa ii iei o floare atunci cand iti dicteaza calendarul asta?
Si tu, draga femeie, nu mai permite ca aparentele, iluziile si amagirea sa te determine sa continui sa accepti orice din partea partenerului tau. Te bucuri ca ti-a adus un cadou pentru ca “trebuie” si astfel tu crezi ca el de fapt te iubeste? Nu crezi ca este un pret cam mic pe care-l plateste ca sa iti cumpere pe mai departe pasivitatea si naivitatea?
Iubirea se demonstreaza in fiecare zi, iubirea este o atitudine permanenta care nu are nevoie de date fixe din calendar pentru a fi aratata. 
Atunci cand doi oameni se iubesc, nu trebuie sa le dicteze niste traditii comerciale cand si cum sa si-o manifeste.
Tu ce sarbatoresti, de fapt, de Valentine's day/? Iubirea sau ipocrizia?


Sursa: Ursula Yvonne Sandner

8 comentarii:

  1. O injectie direct in sange si in creier ne-ar trebui unora dintre noi....pt ca indiferent de situatia in care ne aflam, buna sau mai putin buna, trebuie sa gasim in noi forta de a ne respecta, de a ne iubi si de a merge mai departe, orice ar fi. Exemplul cu cabana din varf de munte mi-a placut. Chiar asa si e.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sărbătoresc nimic,decât o nouă zi plină de încercări.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu serbez ziua de nastere a nepoatei mele pe care o iubesc muuuult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Perfect adevărat...spiritul de turma...

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare sarbatoarea asta imprumutata aiurea si de noi, Valentine's Day, a fost atat de comerciala dintotdeauna?

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu as declara ziua de 14 februarie nu ziua indragostitilor, ci ziua lipsei de feminitate...

    RăspundețiȘtergere