joi, 25 februarie 2016

Ploi, ninsori sau căldura excesivă din miezul verii ?

Ploi, ninsori sau căldura excesivă din miezul verii ?

...fiecare suntem conştienţi că natura ar putea abate asupra noastră fenomene extreme, mult mai periculoase.
Acestea sunt destul de rare, însă unele dintre aceste manifestări ale vremii sunt atât de ciudate încât par neverosimile la prima vedere.


Dacian Cioloş lovit de o moțiune de cenzură ! ...

Palatul Victoria a intrat în renovare, cu tot cu infrastructura IT. În anul 1777, fizicianul german Georg Lichtenberg observa cum fulgere provoacă apariţia anumitor „modele” pe suprafaţa pe care o întâlnesc. Acest lucru se întâmplă chiar şi atunci când un om este lovit de o asemenea descărcare electrică...
Un grup de savanţi australieni a elaborat o teorie privitoare la apariţia fulgerelor globulare, pornind de la ideea că ele se formează cu precădere în apropierea geamurilor, la ferestrele caselor sau avioanelor. După ce lovesc solul, trăsnetele lasă în urmă o dâră de particule încărcate electric (ioni). În cele mai multe cazuri, aceşti ioni pozitivi sau negativi se recombină imediat. Particulele care rămân în stare de ioni coboară spre pământ. Cercetătorii australieni cred că asemenea ioni se pot acumula pe partea exterioară a unor suprafeţe non-conductoare, cum sunt geamurile. Aceşti ioni acumulaţi pot produce un câmp electric ce poate străbate sticla. Câmpul electric dă electronilor de pe partea interioară a geamului suficientă energie pentru a disloca electroni din moleculele de aer înconjurătoare, eliberând în acelaşi timp fotoni care creează sfera luminoasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu