luni, 1 februarie 2016

Elemente de lenjerii individuale pentru patutul copilului de 0-4 ani


            Pentru a mentine permanenta igiena a spatiului in care copilul doarme si se joaca in primele luni de viata, puteti achizitiona elemente individuale de lenjerie special create pentru patuturile copiilor cu varste de 0-4 ani. Acestea sunt realizate din materiale naturale, in mare masura din bumbac sau in combinatie cu poliester prezent in tesaturi in proportie de 20 %.
            Dintre elementele de lenjerie de acest tip mentionam cateva tipuri, ce pot fi achizitionate din magazinele de resort sau prin comenzi on line, livrate prin curier oriunde in tara.

            Cearsafuri de pat din frotir, in culori diferite, cu dimensiunile standard de 120 x 60 cm sau 140 x 70 cm. acest material rezista la utilizari repetate, nu se deformeaza si nu se scamoseaza, iar culoarea ramane aceeasi dupa indelungate utilizari. O alta varianta posibila sunt cersafurile din bumbac 100% intr-o gama coloristica variata, uni, accesorizate cu elastic pe laterale pentru intinderea rapida si perfecta pe saltea. Cersafurile din bumbac 100% cu dimensiuni standard 120x60x10 cm destinate saltelutelor pentru patutul bebelusului si copilului mic. Acestea se pot achizitiona individual in nuantele verde lime sau alb.
            Un alt sortiment de elemente de lenjerie pentru patuturi ce se achizitioneaza individual sau in seturi de 3-5 obiecte sunt aparatorile laterale pentru patuturi. Daca la prima vedere vi se par mai putin necesare, dar ele protejeaza bebelusii si copiii mici de curentii de aer rece cand aerisiti incaperea, impiedica prinderea acidentala a mainii sau piciorului in grilajele laterale sau lovirea accidentala de plasa sau grilajul patutului. Dintre modelele de aparatori pentru patuturi puteti alege: “Aparatori Ursuleti 120x60 cm” cu grosimea de 3 cm, „Aparatori laterale pentru pat Ursuletul fericit” in cromatica roz sau bleu, cu dimensiunile 180 x 30 cm, „Aparatori laterale pentru pat 120x60x40h” realizate din bumbac satinat in diferite culori uni si multe altele.
            Pentru varsta de 0-3 luni se pot utiliza pernitele tip slim, cu grosimi de 2-3 cm care contribuie la confortul capului si al gatului bebelusului si al copilului mic. Este necesar să se utilizeze o perna care acceptă în mod corect zona cervicală în timp ce reduce presiunea asupra craniului copilului. Din aceasta categorie mentinam cateva variante: „Perna pentru formarea capului bebelusului” in variate culori. Caracteristicile acestor pernite sunt: are o husa de bumbac 100% si umplutura puf siliconizat hipoalergenic si antiacarieni; grad de elasticitate foarte bun; asigură efectul de micro masaj prin mişcare; se poate spala in masina de spalat rufe la 40 grade.
            Aceste obiecte de stricta necesitate vor contribui cu succes la dezvoltarea fizica adecvata a bebelusului inca din primele saptamani de viata. Pastrarea igienica a acestora impune utilizarea si achizitionarea a cel putin 3 elemente din fiecare tip.

4 comentarii: